London 2012

Olimpia: Hidvégi megelőzte Berkit, esély a fináléra

Hidvégi Vid pillanatnyilag a harmadik, a kétszeres világbajnok Berki Krisztián pedig az ötödik helyen áll lólengésben a londoni olimpia férfi tornászversenyének szombati selejtezőjében, és mindkettőjüknek komoly esélyük van, hogy bekerüljenek a jövő vasárnapi nyolcas döntőbe.

2012.07.28 20:30MTI

Előzetesen Berki és a brit Louis Smith számított esélyesnek. A hazai versenyző 15,800-cal nyitott, majd a francia Cyrill Tommasone is szép gyakorlatot adott elő (15,333). Az olasz Alberto Busnarinak sikerült még a bűvös 15 pont fölé jutnia (15,058).

Ezt követően jött az a vegyes csoport, amelybe a két magyar indulót sorolták. Az első olimpiáján fellépő Hidvégi nem izgult, és egy komoly 15,100-at tornázott, amivel a harmadik helyre ugrott. Jött Berki, a szám világ- és Európa-bajnoka, aki azonban egyszer csúnyán szétnyitotta a lábát, emiatt komoly tizedektől esett el, így meg kellett elégednie 15,033-mal, ami pillanatnyilag az ötödik helyre jó.

"Dühös vagyok, mert nem tudtam megcsinálni, amit tudok - idézte a hazai szövetség Berki nyilatkozatát. - Az okokat nem tudom, de nem is akarok ezen rágódni. Igazából nem izgultam, hiszen gyerekkorom óta ezért dolgozom, élvezem az olimpia hangulatát, persze az egy más dolog, hogy tudat alatt mit élek meg. Sajnos, nem tudtam kiadni magamból, amit tudok, már az megzavart, hogy az első elem nem ment fel úgy, ahogy kellett volna, aztán a harmadikban rontottam, ettől kezdve úszott a gyakorlat, fejben is szétestem, nagyon kellett koncentrálnom."

Tekintettel arra, hogy a selejtező csak későn este ér véget, elvileg még Hidvégi és Berki sem érezheti magát biztonságban a döntőt illetően, de mivel "papíron" kevés komoly lólengés-specialista van hátra, bizakodhatnak.

A fináléba nyolcan jutnak be, de egy országot legfeljebb ketten képviselhetnek.

"Sajnos Krisztián az egyik nagyon értékes, egykápás elemet kihagyta, majd utána még rontott is az egyik terpesztés során, így aztán nem sikerült valami jól a gyakorlata, és most izgulhatunk, hogy bekerül-e a döntőbe - mondta az MTI-nek Kovács István vezetőedző. - Ugyanakkor Vid nagyon jó formában volt, hozta, amit tud, így az ő esetében is izgulhatunk. Nagyszerű lenne, ha mindketten ott lehetnének a fináléban."

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.