Valóságos bűvészmutatvány

London 2012: mennyiért lehet élőben nézni az olimpiát?

Az olimpia vonzó, de költséges mulatság: szinte valamennyi esemény fizetős, az árak néha csillagászatiak, és még az Olimpiai Parkba is belépődíjat kell fizetni (10 font, azaz 3641,70 forint).

2012.07.27 21:50MTI

Azok a balszerencsések, akiknek nincsen jegyük és lapos az erszényük, mégis vigasztalódhatnak: ingyen nézhetik az olimpiát, ha jó időben vannak jó helyen.

Az olimpiai láng útját 70 napon át kísérő 13 millió lelkes bámészkodónak köszönhetően az olimpia máris népünnepéllyé vált. Mások a szabadtéri rendezvényeket veszik célba Londonban, vagy például a tenger partján a vitorlázást. A szervezőbizottságot (LOCOG) hevesen bírálták a dél-angliai Dorset megyében található Weymouth lakosai a kerítés miatt, amellyel még a helyieket is megfosztották a vitorlásverseny látványától. A tenger azonban nagy, nem is beszélve a számos kilátóról, ahonnan távcsővel is lehet a vitorlásokban gyönyörködni.

Londonban a férfi (július 28.) és a női (július 29.) országúti kerékpározás versenye a Mallon, a Buckingham-palotához vezető sugárúton kezdődik és végződik, miután áthalad a Box Hillen és a Richmond parkon, ahol a legjobb kilátóhelyek azért fizetősek lesznek.

A Hyde Parkban, a Serpentine-tavon tartják a 10 kilométeres hosszútávúszást és a triatlon úszó számait. A kilátás a fizetős emelvényekről lesz a legjobb, de a tó déli része várhatóan mindenki számára nyitott lesz.

Azoknak sem kell pánikba esniük, akik nem tudják megközelíteni a helyszínt: városszerte óriáskivetítőket állítottak fel, így a Hyde Parkban és a Victoria Parkban is, igaz, a nyitó és a záróünnepség alatt belépődíjat kell fizetni.

Számos városban - például Bristolban, Coventryben, Leicesterben, Manchesterben, Leedsben, Edinburghban és Belfastban - állítanak fel óriás kivetítőket.

Gyermeknek lenni sem utolsó "ötlet": a szervezők ugyanis beleegyeztek, hogy a 12 éves alatti kicsik ingyen kísérhetik el jeggyel rendelkező szüleiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.