London 2012

Minden készen áll az Olimpia megnyitóra

Az Olimpiai Stadionban gyakorlatilag már minden fűszál készen áll az ünnepélyes megnyitóra a XXX. nyári ötkarikás játékokon, Londonban.

2012.07.27 20:53MTI

Az biztos, hogy teltház, 80 ezer néző előtt rendezik meg a 27 millió fontos (közel tízmilliárd forintos) költségvetésből létrejött ceremóniát.

A világ legnagyobb sporteseményét hivatalosan II. Erzsébet királynő nyitja majd meg, de azt még mindig nem lehet tudni, ki gyújtja meg az augusztus 12-éig égő lángot, a játékok egyik szimbólumát. A brit uralkodó az első, aki két olimpiát is megnyithat: az 1976-os montreali olimpia is az ő szavaival rajtolt el hivatalosan, mivel Kanada a Brit Nemzetközösség tagja, így ott is a királyi család joga volt megnyitni az eseményt.

Érdekesség, hogy II. Erzsébet férje, Fülöp herceg - hasonló okokból - az 1956-os melbourne-i játékokat nyithatta meg.

London - 1908 és 1948 után - rekordot jelentően harmadszor lehet olimpiai házigazda.

A megnyitó magyar idő szerint 22 órakor kezdődik, és csaknem háromórás lesz. A stadionban már felállították az első jelenet színpadát, amely egy vidéki angliai tájat jelképez, két kis házzal, füstölgő kéményekkel, vízikerékkel, kis rétekkel, virágos kertekkel.

A nézősereg gyűlik, néhány ezren máris elfoglalták helyüket a lelátón. Az égbolt felhős, kissé hűvös van, és olykor feltámad a szél.

MÉG TÖBB HÍR ITT >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.