Sorsolás

Álomkosárlabda: Kína-USA csúcsrangadó Pekingben

A házigazda kínai és az amerikai válogatott már az első fordulóban találkozik a pekingi olimpia férfi kosárlabdatornáján.

2008.04.27 11:49MOB

A szombaton megtartott sorsolás alapján a férfiak A csoportjában a litván (A3), az orosz (A5), a címvédő argentin (4), az iráni (A2) és az ausztrál (A6) csapat mellett még egy selejtezős gárda (A1) kap helyet. A B jelű csoportban játszik a kínai (B1), az amerikai (B6), a világbajnok spanyol (B5), az angolai (B4), valamint két később kijutó (B2, B3) alakulat. 

A női mezőny A csoportjában három selejtezős válogatotton (A2, A3,A6) túl az orosz (A5), az ausztrál (A4) és a koreai (A1) együttes, a B-ben két selejtezős csapat (B2, B6) mellett a címvédő amerikai (B5), valamint a kínai (B1), a mali (B3) és az új-zélandi (B4) gárda kapott besorolást.
 
A csoportokból a legjobb négy válogatott jut be a negyeddöntőbe. A még szabad helyekért a férfiak Athénba, a nők Madridban küzdenek. A férfi torna idõpontja: 2008. július 14 - 20, Athén. 

A kvalifikációs torna résztvevõi: 

A: Brazília, Görögország, Libanon 
B. Zöldfok szigete, Németország, Új-Zéland 
C: Kanada, Korea, Szlovénia 
D: Kamerun, Horvátország, Puerto Rico 

A női torna idõpontja: 2008. június 9 - 15, Madrid 

A kvalifikációs torna csoportjainak beosztása 

A: Lettország, Japán, Szenegál 
B: Csehország, Argentina, Angola 
C. Spanyolország, Brazília, Fiji szigetek 
D: Fehéroroszország, Kuba, Kína Tajpei

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.