Sokáig várt az ihletre, de eldöntötte a kérdést

Már nem titok többé: Angelina Jolie megszülte!

Egészen az utolsó pillanatokig várt Angelina Jolie, de most végre eldöntötte és azonnal megosztotta a sajtóval is, mi lesz az első saját rendezésű filmjének címe.

Nézze meg: Angelina Jolie első budapesti forgatási napja a Rózsák terén képgaléria

2011.05.18 18:29ma.hu

Angelina Jolie első saját rendezésében készült filmjéről már szinte mindent tudni lehetett: ismertük a történet főbb vonalait, tudtuk, hol és mikor játszódik, sőt, akár saját szemünkkel is láthattunk számos jelenetet, de egyvalami egészen tegnap estig titokban maradt, mégpedig a film végleges címe.

A forgatások alatt Jolie még nem döntötte el, melyik változatot választja, pedig elmondása szerint volt miből válogatnia, de mostanáig csak "Cím nélküli háborús szerelmi történet"-ként emlegette mindenki. A film azonban már a vágószobában is az utolsó simításokra vár, így nem lehetett tovább halogatni.

Angelina ezért a Cannes-i Filmfesztiválon jelentette be, hogy meghozta a nehéz döntést: "In the Land of blood and honey" - vagyis A vér és a méz földjén.

A budapesti forgatás (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


"Az őrületbe kergetett a cím keresése" - mesélte az újságíróknak. "Egymás után olvastam a listákat a lehetséges címekről, de ez egy kemény film, és meg akartam találni azt a címet, amiről a közönség tényleg tudja, mire ül be."

A december 23-án bemutatásra kerülő történet alapvetően egy szerelmi sztori, csakhogy a boszniai háború idején zajlik, egy egyszerű lány és a hazáját megszálló katonák egyike között. Angelina Jolie-t már a forgatás idején is számos kritika érte, bírálták a történetből ismert részletek miatt, és a színésznőnek sokat kellett magyarázkodnia, hogy meggyőzze az embereket: egy-egy részletből nem lehet következtetni a teljes sztorira.

"A film kifejezetten a boszniai háborúban zajlik, de ez így túl általános. Egy történetet akartam elmondani arról, milyenek az emberi kapcsolatokés hogy a viselkedést mennyire mélyen érinti, ha az ember háborúban él." - mondta el a sajtótájékoztatón.

A film főbb szerepeit Zana Marjanovic, Goran Kostic és Rade Serbedzija játssza, a jelenetek többségét szerb, illetve horvát nyelven forgatta, csak néhány helyen használtak angolt. A végső változatot angol nyelven hozzák forgalomba.

Tudjon meg még többet Angelina Jolie-ról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.