Gasztronómiai biblia

Tetemes árat adtak a világ legjobb éttermének titkaiért

Magas áron, 55 ezer euróért kelt el egy barcelonai árverésen a világ legjobb éttermének járó címet hosszú évekig birtokló El Bullí titkait tartalmazó kézirat, amelyet Ferran Adriá séf vetett papírra.

2011.05.15 20:23MTI

Az 1996-1997-ben született kézirat különleges darab, az egyetlen dokumentum, amelyben a világ egyik legjobb szakácsának tartott Adriá a kreativitásról, az érzékelésről, terveiről, hivatásáról és receptjeiről írt - fogalmazott az árverést szervező ház.
A licit 20 ezer euróról indult a hét végi aukción, az érdeklődőket csak még inkább felvillanyozta, hogy a kéziratban a séf néhány legnépszerűbb fogásának receptje is szerepel. Emellett Adriá fortélyairól is írt.

A dokumentum javításokkal, megjegyzésekkel tűzdelt, ezek a könyvben, amelyet a séf publikált, természetesen nincsenek benne.

A Katalóniában, Gironában található El Bullí jelenleg zárva tart, mert Ferrán Adriá alkotói szabadságot vett ki. Az étterem várhatóan 2014-ben nyílik meg újra, az "innováció és a kreativitás" központjaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.