Nem baj, ha füstszagú

Nem sikkből készül csikkből a cigarettavég-ruha

Cigarettacsikkekből készít ruhát egy francia diáklány.

2011.05.13 11:07MTI

A 22 éves Flore Garcia Bour nem divattervező-iskolába jár, hanem nemzetközi kapcsolatok szakra, és ruhájával nem öltözködési divatot akar teremteni, hanem véget vetni a cigarettavégek eldobálásának. Akciójában nem a dohányzás, hanem a dohányzók rendetlensége elleni tiltakozás vezérli.

"Remélem, hogy ruhám jobban tudatosítja a cigarettázókban azt a kárt, amelyet a csikkek eldobálásával okoznak. Egy cigarettavég a legjobb esetben másfél év alatt bomlik le, a legrosszabb esetben pedig 12 év kell ehhez" - hangsúlyozta Bour, aki tervei szerint húsz nap alatt készül el ruhájával.

A vesződséges munkát az anyag összeszedegetésével kezdte, "szerencséjére" igen bő Párizsban az utcai termés; volt, hogy húsz perc alatt 560 cigarettavéget "zsákmányolt".

A csikkeket most egymáshoz varrja, és reméli, hogy május 15-re elkészül a szinte sikkes csikkes ruha.

Bour ugyanis variálja a sárga és fehér füstszűrőket, utóbbiakból mintát "sző" az öltözékbe, amely szabását tekintve akár alkalmai ruhának is beillik. A nagy munka után még nagyobbat szellőztet párizsi otthonában. Kínlódása nyomon követhető a www.lemegotdefi.com honlapon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.