37 éves és nagyon boldog a spanyol színésznő!

Galéria - A ma születésnaposa: Penélope Cruz

A ma.hu minden nap kiválaszt egy hírességet, aki aznap ünnepli születésnapját, így lesz ő "A MA születésnaposa". Ezúttal Penélope Cruz került a felköszöntendők listájára.

Penélope Cruz csillagos kapott a Hírességek Sétányán képgaléria

2011.04.28 10:29ma.hu

A 37 éves, spanyol származású színésznő 15 évesen írta alá első filmszerződését, a hazai közönség 16 évesen ismerte meg, pedig eredetileg nem is álmodozott a színészi pályáról.

Ez persze nem azt jelenti, hogy Penélope Cruz szíve szerint elbújt volna valami irodában az akták mögé, csupán a világot jelentő deszkákat ő balerinaként akarta meghódítani: 9 éven keresztül a Spanyol Nemzeti Konzervatóriumban táncolt. Pedig már gyermekként is sokszor játszotta azt a pajtásaival, hogy másvalakinek a karakterét vette magára és aszerint viselkedett.

Hirtelen ötlet volt, egy Pedro Almodovar-film hatására, hogy a balett helyett inkább a színészet által váljon híressé, de akkor nem teketóriázott sokat, aláírta azt a bizonyos szerződést és 1989-ben egy popzenekar videóklipjében állt először kamera elé.

1990-től hét éven keresztül egy spanyol tévécsatornán vezetett egy ifjúsági talkshowt, de más irányba is elindult: már 1991-ben, 17 évesen meztelenül szerepelt egy erotikus sorozat egyik epizódjában.

Sokak nagy bánatára aztán a csinos színésznő mégsem folytatta ezt az utat, a Jamón, Jamón című, vígjáték-elemekkel is megtűzdelt drámai művészfilmben inkább egy terhes nőt alakított, akinek az anyja ellenzi a kapcsolatát és ezért mindent elkövet, hogy szétválassza a fiatalokat.

Itt játszott először együtt Javier Bardemmel, ám több mint tíz évbe telt, mire az életben is egymásra találtak és összeházasodtak. A párnak idén januárban született meg első gyermeke.

Fotó: Gossip Center (További képek a galériában)

Noha az említett filmben a fedetlen felsőtesttel megjelenő Cruz szexszimbólummá vált, utóbb azt mondta, rájött, hogy nem volt igazán felkészülve a meztelenségre, de a karrierje érdekében elvállalta ezt a szerepet is, és ez jó döntésnek bizonyult.

A topless mögött a színészi tehetségét is felfedezték és minden szempontból pozitív visszajelzések érkeztek a filmre, így végre Penélope is elindulhatott azon az úton, amelyre már régóta készült. Hátravolt azonban még egy fontos feladat: a világhírhez meg kellett tanulnia angolul, így a forgatási szünetekben rendíthetetlenül magolta a szavakat.

Amikor átköltözött New Yorkba, egy későbbi interjújában elárulta, hogy nagyjából annyit tudott mondani, hogy „Hogy van?” és „Köszönöm!

2001-ben meglepő és tartós kapcsolat szövődött a Vanília égbolt forgatása alatt a hasonló hangzású, de mégis eltérő nevű Tom Cruise-zal, de nemcsak a szerelmet hozta el ez a film, hanem az igazi nagy áttörést is. Ekkor vált azok előtt is végérvényesen ismertté a neve, akik korábban a létezéséről sem nagyon tudtak, és ekkor kezdtek a legnagyobb rendezők is kapkodni az egzotikus szépség iránt.

A nagy románc 2 évig tartott, utána több más hírességgel lehetett együtt látni Cruzt, mígnem 2008-ban újra egymásra találtak Javier Bardemmel, de akkor már nem a vásznon, hanem az életben is.

2006-ban a Volver című film női főszereplőjeként jelölést kapott az Oscar-díjra, de a szobrot csak 2008-ban vehette át, mégpedig a Vicky Cristina Barcelona című film mellékszereplőjeként.

Ez azonban nemcsak neki, hanem egész Spanyolországnak is dicsőséget hozott: ő volt az első spanyol színésznő, aki Oscart kapott, nemrég pedig szintén első spanyolként került egy nevével ellátott csillag a Hírességek Sétányának egyik kockájába.

Hogyan telnek mostanában az újdonsült anya, Penélope Cruz napjai?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.