"Olyan beszédet mondok, kihullik a haja tőle!"

Harry herceg megfenyegette bátyját: Vilmos megkopaszodhat!

Valóságos fenyegetésnek hat, amit Harry herceg ígért bátyjának, bár minden bizonnyal csak a testvéri szeretet beszél belőle: olyan esküvői beszéddel készül, amitől Vilmosnak igencsak vigyáznia kell üstökére.

Royal Collection - ilyet is kap Vilmos és Kate Middleton eljegyzési ajándékba képgaléria

2011.04.01 16:29MTI

Máris fogyóban lévő hajának további ritkulására számíthat Vilmos brit trónörökös - legalábbis ha öccse és esküvői tanúja, Harry herceg beváltja az esküvői köszöntővel kapcsolatos "fenyegetéseit".

Az idén 29 esztendős Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - április 29-én esküszik örök hűséget vele azonos korú menyasszonyának, a polgári származású Kate Middletonnak az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a Westminster apátságban.

Vilmos tanúja Harry lesz, és az ifjabbik herceg e minőségében hivatalos köszöntőbeszédet is tart majd az újdonsült trónörökösi házaspár tiszteletére a menyegző után esedékes bulin. A beszédet a palota protokollosai állítólag rettegve várják, tekintettel arra a közismert tényre, hogy Harry nyilvános megszólalásai során nem feltétlenül ragaszkodik az udvari szótár kimért fordulataihoz, és hajlamos kitérőket tenni kevésbé szalonképes, tömörebb megfogalmazások felé.

A BBC-nek adott nyilatkozatában Harry még rá is játszott e félelmekre, mondván: Vilmos két barátjával együtt írja az esküvői köszöntőt, amelynek elhangzása után bátyjának "valamivel kevesebb haja lesz". "Megszurkáljuk néhányszor, zavarba hozzuk ... kicsit tovább ritkítjuk a haját" - üzente testvérének nevetve a trónörökösi tanú.

Harry mindazonáltal ígéretet tett valamelyes önmérsékletre is, mondván: meg kell válogatnia majd szavait, tekintettel arra, hogy jelen lesz nagymamájuk, a 85 esztendős II. Erzsébet királynő is.

Fotó: Prince of Wales (További képek a galériában)


Harry herceg, a brit fegyveres erők harci helikopterpilótája - aki szolgált az afganisztáni tűzvonalban is - ezekben a napokban embert próbáló sarkvidéki túrán vesz részt néhány sebesült bajtársával Norvégiában. Az expedíció célja, hogy kétmillió fontnyi támogatást gyűjtsenek a hadisérültek rehabilitációját támogató, Walking With The Wounded nevű segélyszervezetnek.

A csapatot a BBC forgatóstábja is követi, élén Frank Gardner biztonságpolitikai tudósítóval, akit néhány éve, egy szaúd-arábiai riportkörúton terroristák támadtak meg, egész tárnyi géppisztolylövedéket beleeresztve. Gardner maradandó mozgáskorlátozottsággal ugyan, de életben maradt, és most csatlakozott Harry és sebesült katonatársai sarkvidéki túrájához.

A herceg a BBC-riporternek elmondta: Vilmos, ha rajta múlik, szűk körű, csendes esküvőn vette volna feleségül menyasszonyát, néhány közeli barátjuk jelenlétében, minden különösebb felhajtás nélkül.

"De hát vagyunk, akik vagyunk" - sóhajtott Harry, nem hallgatva el, hogy a közvélemény és a sajtó folyamatos figyelme "óriási nyomást" jelent bátyja számára. Hozzátette: Vilmos és Kate "nagyon szerencsések egymással ... ők a tökéletes pár".

Még több hír a leendő házasokról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.