Vilmos és Kate helyett egymással bulizhatnak

Képek: Nem hívtak meg mindenkit - Pótlagzit tartanak a mellőzöttek

Vigaszpartit tart az egyik legelitebb londoni klub, ahova azok mehetnek be, akik nem fértek bele az esti vacsora 300 fős keretébe, a közeli barátság vagy a diplomáciai kapcsolat ellenére sem.

Vilmos herceg az esküvő előtt az árvíz-sújtotta ausztrálokat látogatja képgaléria

2011.03.21 12:29MTI

Vilmos herceg és a polgári származású Kate Middleton eljegyzését tavaly november közepén jelentették be, az esküvőt április 29-én tartják a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

Ám számos híres vagy prominens személy nem került fel a meghívott-listára, ezért London egyik legmenőbbnek tartott éjszakai szórakozóhelye a ceremóniával azonos napon nagyszabású mulatságot rendez.

Az esküvőre 1900 vendéget hívtak meg, a Buckingham-palotában ezt követő állófogadásra már csak 600 szerencsés kiválasztott mehet be. Még kevesebben, mindössze 300-an vannak azok, akik a vacsorával egybekötött esti bulira - amelyet Károly walesi herceg, Vilmos édesapja rendez - is meghívót kaptak.

A legelőkelőbb londoni kerületek, Chelsea és Mayfair jómódú ifjai - nagyvállalkozók, bankárok, diplomaták csemetéi - közül azonban nem mindenki talált a postaládájában díszes aranykeretezésű meghívót, pedig e társaságból sokan közeli kapcsolatban vagy éppen barátságban vannak Vilmossal vagy Kate-tel.

Számukra a Ritz szállóhoz közeli exkluzív éjszakai klub, a Mahiki - Vilmos és öccse, Harry herceg kedvenc londoni ivója - egésznapos utcabált hirdetett április 29-ére. A bulit az előkelő városnegyed köznyelve már el is nevezte NFI-partinak; az NFI a "Not flippin' invited" - hozzávetőleg: "A fenébe, nem hívtak meg" - rövidítése.

Vilmos herceg Ausztráliában árvíz-sújtotta városokba látogatott (Fotó: MTI, a képre kattintva galéria nyílik!)


Az esküvői vendéglistáról több név is kirívóan hiányzik. A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi tömeglap bennfentes forrásai szerint mindhárom rendezvényből kihagyták például Eugénia hercegnőnek, Vilmos első unokatestvérének - Károly öccse, András yorki herceg leányának - udvarlóját, Jack Brooksbanket, aki így egész nap élvezheti a Mahiki különleges vodkakoktéljait.

Eugénia nővérének, Beatrix hercegnőnek a barátját, Dave Clarkot pedig csak a templomi ceremóniára invitálták, a Buckingham-palotába és az esti bulira már nem. A lap forrásai szerint ez némi feszültséget is okozott; Beatrix állítólag "eléggé kiborult" e méltánytalanság miatt.

Lemaradt a vendéglistáról Sir Richard Bransonnak, a Virgin üzletbirodalom milliárdos alapítójának fia, Sam is, jóllehet nővére, Holly - a menyasszony közeli barátnője - ott lesz az esküvőn. Sam Branson mindazonáltal nem sértődött meg, mondván: nem ismeri közelről a hercegi párt, így "egyáltalán semmiféle rossz érzés" nincs benne, amiért nem hívták meg.

Kíváncsi még többre Vilmosról és Kate-ről? KATT ide!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.