A szegény gyerekekért kampányol a színész

Nemes feladat: Nagykövet lett Liam Neeson

Eddig csak az írek nemzeti nagyköveteként, mostantól azonban hivatalosan Jószolgálati Nagykövetként vesz részt Liam Neeson az UNICEF munkájában, a szegény gyerekek megmentéséért.

2011.03.29 18:34UNICEF

Liam Neeson

1952. június 7-én született Észak-Írországban.
Számos jelentős szerepet eljátszott, pl..: Jean Valjean-t a Nyomorultakban, Qui-Gon Jinn-t a Star Wars I. részében.

Egyéb filmjei: Excalibur, The Dead Pool, Darkman, Rob Roy, Nell, a remetelány, New York bandái, Igazából szerelem, Mennyei királyság, Batman: Kezdődik!, Chloe, Titánok harca, A szupercsapat.

Neeson a színpadon is feltűnt, 1993-ban debütált egy Agatha Christie-darabban, amelyben együtt játszott azóta elhunyt feleségével, Natasha Richardsonnal. Ezért a szerepért Tony-díjra jelölték.

A Schindler listájában nyújtott alakításáért Oscar díjra is jelölték, továbbá jelölték Golden Globe-ra és a Brit Film- és Televíziós Akadémiától (BAFTA) is több jelölést kapott.

Liam Neesont, a világszerte elismert színészt és humanitáriust 2011. március 29-én az UNICEF jószolgálati nagykövetévé nevezték ki. A bejelentésre Londonban került sor.

Neeson 1997 óta aktívan támogatja az UNICEF munkáját, többek között az UNICEF írországi nemzeti nagyköveteként . „Rendkívül megtisztelő, hogy az UNICEF felkért, hogy jószolgálati nagykövete legyek, elkötelezett vagyok az iránt, hogy segítsek a gyerekeknek leküzdeni a szegénységet, az erőszakot, betegséget és a diszkriminációt szerte a világban” - mondta a színész.

Arról, hogy miért fontos számára az UNICEF támogatása, Neeson így nyilatkozott: „Az egyik ok, amiért büszke vagyok, hogy kapcsolatban állhatok az UNICEF-fel, az, hogy az UNICEF azon dolgozik, hogy csökkentse azoknak a gyerekeknek a számát, akik nap mint nap valamilyen megelőzhető ok következtében halnak meg.

Számomra megdöbbentő, hogy még ma is 22 000 gyerek hal meg naponta, mert olyan alapvető dolgokhoz nem jut hozzá, mint a tiszta ivóvíz, ha szomjas, egy biztonságos hely, ahol élhet, vagy a szükséges gyógyszer, ha beteg. Eltökélt vagyok, hogy bármit megtegyek, ami tudok, hogy segítsek az UNICEF-nek.

Fotó: UNICEF

Arról, hogy miért fontos számára az UNICEF támogatása, Neeson így nyilatkozott: „Az egyik ok, amiért büszke vagyok, hogy kapcsolatban állhatok az UNICEF-fel, az, hogy az UNICEF azon dolgozik, hogy csökkentse azoknak a gyerekeknek a számát, akik nap mint nap valamilyen megelőzhető ok következtében halnak meg.

Számomra megdöbbentő, hogy még ma is 22 000 gyerek hal meg naponta, mert olyan alapvető dolgokhoz nem jutnak hozzá, mint a tiszta ivóvíz, ha szomjasak, egy biztonságos hely, ahol élhetnek, vagy a szükséges gyógyszer, ha betegek. Eltökélt vagyok, hogy bármit megtegyek, ami tudok, hogy segítsek az UNICEF-nek.


1997 és 2007 között Neeson volt az arca az UNICEF ír bizottsága és az Aer Lingus Change for Good elnevezésű adománygyűjtő programjának. 2005-ben Mozambikba utazott, hogy személyesen tájékozódjon az UNICEF AIDS-ellenes programjairól, melyekkel igyekeznek megakadályozni, hogy a HIV-fertőzött anyák megfertőzzék születendő gyermeküket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.