Kioszották a rangos zenei elismeréseket

Képek - Nem Lady Gaga, hanem Lady Antebellum tarolt a Grammy-gálán!

Öt Grammy-díjjal jutalmazták a Lady Antebellum nevő country triót a zenei díjátadón - Három elismerést kapott ugyanakkor Lady Gaga, a rapper Jay-Z és John Leged soulénekes is.

Csupa mosoly sztárok, díjakkal - Képekben a Grammy-gála! képgaléria

2011.02.14 09:40MTI/ma.hu - Fotó: MTI

Egy amerikai country zenekar kapta a legtöbb Grammy-díjat Washingtonban, a rangos zenei díjátadón hétfőn a Los Angeles-i Staples Center-ben. A Grammy-gála, mely az amerikai zenészek legjobbjait ismeri el, most 53. alkalommal került megrendezésre.

A háromtagú Lady Antebellum trió besöpörte az év legjobb daláért és lemezéért járó díjat is: aratott a Need You Now lemez és a címadó dal is.

Három-három díjat kapott a korábbi gálákon mindig első helyen szereplő Lady Gaga, a rapper Jay-Z és a soul sztár, John Legend is. Két arany gramofont kapott Eminem, egy járt neki a legjobb rap albumért (a Recovery-ért), egy pedig a legjobb, Not Afraid című rap dalért.

Díjaiknak örülnek a Lady Antebellum tagjai - Fotó: MTI

Rihanna sem maradt ki a sorból - ahogy az utóbbi időben szinte sosem - Only Girl in the World című számáért megkapta a legjobb táncfelvételért járó elismerést.

A legjobb rock albumért (The Resistance) az angol Muse-t jutalmazták. Neil Young is Grammy-t kapott az Angry World című rock számért, mely a legjobb rock dal lett.

A legjobb pop- és rock hangszeres előadásért Jeff Beck-et jutalmazták. Díjazták Paul McCartney-t is, a szóló rock vokál (Good Evening New York City), illetve Iron Maiden-t a metál előadók kategóriában, míg Sade a soul duók és együttesek kategóriájában kapta a Grammy-díjat.

A legjobb alternatív albumért a The Black Keys rock duót jutalmazták. Életmű-díjat kapott Julie Andrews, Roy Haynes, a Juilliard String Quartett, a Kingston Trió, a Ramones, Dolly Parton és George Beverly Shea.

Az este résztvevőit, ahogy mindig, idén is fantasztikus előadásokkal kápráztatták el a fellépő művészek.

Együtt énekelt Rihanna, Eminem és Dr. Dre, Christina Aguilera, Jennifer Hudson, Martina McBride, Florence Welch és Yolanda Adams pedig az éppen operáció után levő Aretha Franklin-nek kedveskedett előadásával.

Fellépett Barbra Streisand, Mick Jagger és Bob Dylan, és igazi meglepetést okozott egy hatalmas tojásban való érkezésével Lady Gaga is.

Megmutatta újszülött fiát a Grammy-díjas énekesnő!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.