Dőzsöltek a hétvégén a magyar termelők

Like-olták a kézműves gasztronómia remekeket

Nagy volt az érdeklődés a Kézműves Magyar Ízek Vásárán, így közel 100 millió forinttal gazdagodtak egy hétvége alatt a magyar termelők, ezzel új erőre kapott a magyar gasztronómia, lesz webshop és bolthálózat is.

2011.02.14 05:20ma.hu

A Kézműves Magyar Ízek Vásárán három nap alatt több mint 15 000 látogató kóstolta végig Magyarország ízeit, és közel 100 millió forint értékben vásárolt a kézműves magyar gasztronómia remekeiből. Ezzel teljesült a vásár szervezőinek célja: visszaadták a magyar termelők hitét, végre a megérdemelt bevételhez juttatták a kézműves magyar termelőket. A szervezők tervei szerint hamarosan elindul a Kézműves Magyar Ízek webshop, és bolthálózat is nyílik országszerte. A vásár sikerét jelzi, hogy a rendezvény Facebook oldalán többen már a vidéki megrendezést sürgetik.

Az ízmustrát az első nap delén a tradicionális magyar vásárokhoz hasonlóan harangkongatással a fővédnök, Schmittné Makray Katalin nyitotta meg. A Millenárison 4500 négyzetméteren elterülő vásáron 102 termelő generálta a hatalmas bevételt mindössze három nap alatt. A látogatók által leginkább kedvelt termékkategóriák: édességek, húsfélék, borok, sajtok, pálinkák voltak. A vásárlói szavazás alapján a legnépszerűbb termelő a gombakészítményeket és gyümölcslekvárokat előálló Koltay Házaspár volt.

Kedvelték a mustárt is a látogatók - Forrás: kezmuvesmagyarizek.hu

A látogatói szavazáson a lipóti pékség lett a második, míg a harmadik helyezést az Iolimex erdélyi mustárkészítő manufaktúra kapta. Bíró Zoltán, a mustáros cég képviselője szerint: "Nagy öröm számunkra, hogy itt lehettünk a Kézműves Magyar Ízek Vásárán, és köszönjük a szervezőknek, hogy nem feledkeztek meg rólunk erdélyi termelőkről sem, hiszen a magyar ízek nem állnak meg az országhatáron, összehoznak bennünket, magyarokat."

Pap Krisztián ötletgazda, a Kézműves Magyar Ízek Kft. vezetője kihangsúlyozta: "a Kézműves Magyar Ízek Vására egy olyan sikertörténet, amely a magyar termelők érdeme is. Hiszen az ő kiváló ízeik nélkül nem tudtunk volna egy hétvége alatt 15 000 látogatót idecsalogatni. Folytatjuk küldetésünket, és elvisszük ezt a vásárt vidékre is, áprilisban megnyitjuk az első Kézműves Magyar Boltunkat Debrecenben és a Fővárosban. Addig is elindítjuk internetes áruházunkat, ahol bárki rendelhet az vásáron megkóstolt termékekből."

Lipót lett a második - Forrás: kezmuvesmagyarizek.hu

A vásár sikerét az is jól jelzi, hogy számos termelőnek még szombaton éjjel haza kellett utaznia, ugyanis már a második napon mindent eladott. "Ezen a hétvégén több tésztát adtam el, mint a hipermarketekben egy hónapban összesen. Köszönöm a vásárlók bizalmát" - mondta az egyik termelő.

"Ezen a hétvégén új erőre kapott a magyar gasztronómia. Mind a látogatók száma, mind az itt elköltött összeg azt bizonyítja, hogy mi magyarok bízunk a hazai termékekben, szeretjük őket, és vásárlásainkkal meg is tudjuk védeni saját érdekeinket. Ez a vásár csak a kezdet, folytatjuk a magyar termékek, a magyar ízekért folytatott küzdelmünket" - mondta el Orosz Pál a főrendező Human Telex Kft. ügyvezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.