Fiatal nők, veszélyben

Szemráncot okoz az okostelefon?

A fiatal nőket is egyre gyakrabban érinti a ráncprobléma. Akik állandóan a mobiltelefonjukat nézegetik azok hamarabb ráncosodnak.

2011.02.13 08:36napidoktor.hu

Dr. Jean-Louis Sebagh, öregedést gátló szépészeti szakember szerint azoknál a nőknél, akik sokat nézegetik a mobiltelefonjuk kisméretű kijelzőjét, sok esetben időelőtti szemkörüli ráncok alakulnak ki.

A nők ekkor általában szépészeti beavatkozásokhoz, főként botoxkezeléshez folyamodnak, hogy újra kisimítsák ráncaikat.

Ez a jelenség főleg az iPhone és a Blackberry típusú telefonjaikat rendszeresen nézegető nőkre jellemző, de az így kialakult szemkörnyéki ráncokat egy egyszerű botoxkezeléssel könnyedén el lehet távolítani - állítja Dr. Sebagh, aki mellesleg olyan sztárokat is kezelt, mint Cindy Crawford.


Nichola Joss, londoni szépségápolási szekértő is megfigyelte ezt a jelenséget. Az elmúlt 18 hónap során észrevette, hogy az apró telefonkijelzők nézegetése miatt a páciensei arcán valami megváltozott. Szerinte botox helyett a napi rendszerességgel végzett házi arcmasszázs is sokat segíthet a ráncok eltűntetésében.

Szakértők szerint ez a jelenség is a technológia túlhasználásából adódik, akárcsak a túlzott sms írásból adódó ízületi fájdalom, vagy a monitor nézésétől kiszáradt szem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.