Hol tálalják az igazi ínyencségeket?

A világ legfurcsább nemzeti ételei

Ha a világra nyitott emberek vagyunk, és szeretünk utazni, akkor ne lepődjünk meg, ha a helyi hagyományoknak megfelelő ínyencséget tolnak az orrunk alá. Megenni nem kell, dicsérni szinte kötelező.

2011.02.04 15:00napiotthon.hu

Ha Japánba sodor bennünket az élet, akkor bizonyára betérünk majd egy japán pubba is. Ott pedig nem steaket javasolnak majd helyi specialitásként, hanem az úgynevezett Shirako-t.

A shirako nem más, mint hal-sperma, zsákkal együtt.

Most bizonyára sokan feljajdulnak, de a helyieknek nagyon ízlik ez az ínyencség. A legtöbb helyen nyersen tálalják (na ehhez tényleg gyomor kell), de kérésre meg is sütik. Akár nyersen, akár sütve fogyasztva krémes, lágy íze van.

A "fehér gyermekek” ételt a nemzeti gasztronómia részeként definiálják, és éppen olyan természetes Japánban, mint Magyarországon a pacal.

Japánban válasszuk a sushi-t!

Mexikói ínyencségnek számít a marha agyvelő tacoval tálalva. Hagymával pirítva, sóval-borssal megszórva készítik a taco-tölteléket.

Büszkék is a mexikóiak erre a hagyományos eledelre, így igazán különleges alkalmakkor fogyasztják. Nagyon magas a koleszterin-tartalma.

Ám jobb vele vigyázni: kutatások bizonyították, hogy kerge marha kórt lehet ezzel szerezni, így hát csínján bánjunk a kóstolással!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.