A színésznőt sokkolta, hogy cukorbeteg

Halle Berry akár a lábait is elveszítheti?

Sosem gondolta volna a csinos színésznő, hogy cukorbeteg - villámcsapásként érte a hír, és kezdetben nem is tudta, hogy kezelje a helyzetet...

2011.01.24 17:00napidoktor.hu
Fotó: people.com

Egy forgatás során, a kamerák előtt lett rosszul Halle Berry - a furcsa tüneteket először komolyan sem vette, csak azt érezte, sürgősen le kéne feküdnie. Nem tette, mert kötelességtudata nem engedte.

Ehelyett összeesett, és kórházba kellett szállítani, cukorbeteg-kómában feküdt. Ekkor derült ki számára, hogy diabéteszes.

Egy hétig feküdt a kórházban az akkor harminckilenc éves Halle Berry, miután elájult munka közben. Majd felébredt, és egy olyan életbe tért vissza, mely már nem volt a régi a számára.

Megtudta, hogy cukorbeteg, mely kezdetben abszolút felfoghatatlannak tűnt. Halle családjában ugyanis egyáltalán nem voltak diabétesszel küzdők, és bár iskolás korában kicsit túlsúlyos lány volt, mindvégig meg volt győződve arról, hogy makkegészséges - addig a napig.

Fotó: people.com

Mindez 2005-ben történt. Bár Halle korábban nem volt a diagnózis tudatában, elkezdte visszaidézni, volt-e valami, ami a múltban figyelmeztethette.

Visszagondolt arra, hogy már 1989-ben, egy tévéshow-ban is furcsán érezte magát, és nem értette az okot. Csak azt tudta, hogy energiára lenne szüksége, de nem volt módja kimenni a büfébe. Igen sokan élnek úgy cukorbetegen, hogy nem tudnak a betegségükről.

Úgy tűnik, a színésznő is ebbe a kategóriába tartozott. A tünetek leginkább ólmos fáradtság-érzet formájában törtek rá, és olyankor, amikor erre látszólag semmi ok nem volt.

Halle Berry valósággal rosszul lett, amikor az orvosok közölték vele, hogy akár a szeme világát és a lábait is elveszítheti, ha nem ügyel megfelelően a betegségére. Naponta inzulininjekciót kellett kapnia és speciális diétát betartania. Állandóan a haláltól rettegett...

Talpon és sikeresen

Ha filmekben, díjátadókon, elegáns gálákon látjuk a szépséges színésznőt, fel sem merül bennünk, hogy bármi baja lenne. Halle megtanult együtt élni betegségével.

Miután feldolgozta az első sokkot, megfogadta: mostantól jobban odafigyel magára. Teljes életmódváltáson ment keresztül, meg kellett változtatnia az étkezését is. Zsírszegény, csökkentett szénhidrát-tartalmú ételeket ehet csak, a cukrot el kellett hagynia.

Rászokott azonban a friss zöldségekkel készült ételekre, csirkére, halra, melyeket nagyon kedvel, különösen grillezve szereti az egészséges alapanyagokból készült finomságokat. Vörös húst nem eszik, és a cukros édességek helyett gyümölcsöt fogyaszt.

Édesítésre inkább mézet vagy édesítőszert használ. Ma is minden nap ellenőriznie kell vércukorszintjét, és naponta beadja magának az inzulinadagját.

Elmondása szerint ismerősei csodálattal tekintenek rá. Halle Berry-nek ma már a sajátja mellett kislánya, Nahla egészségére is oda kell figyelnie.

A szép színésznő ugyanis két éve anya lett, a tündéri, göndör, szőke hajú gyermek édesapja Gabriel Aubry modell, akivel azonban Halle pár hónapja szakított. A páros négy évet töltött együtt, ám kapcsolatuk még a kritikus hetedik évig sem tartott ki.

Halle Berry kétszer volt házas és kétszer vált el, így kislánya apjával már az esküvőt sem tartotta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.