Az öt centis sarok erősíti gátizomzatot

Magassarkú cipővel a jobb szexért

A legalább öt centi magas sarokkal rendelkező cipő közvetve elősegíti a jobb szexet, ugyanis erősíti a szeretkezésben fontos szerepet játszó gátizomzatot - olvasható a BBC News honlapján.

2010.12.29 17:00WEBbeteg

Maria Cerruto olasz urológus hatvanhat 50 évnél fiatalabb nő vizsgálata alapján állapította meg, hogy akik a lábukat legalább 15 fokos szögben tartó magassarkú cipőt viselnek, azok gátizomzata kisebb elektromos aktivitást mutat.

Ez arra utal, hogy az izomzat helyzete optimális, ennek következtében pedig jobb az esély arra is, hogy erőssége és összehúzódási képessége jobban fejlődjön.

A medencefenék-izomzat nemcsak a medence szerveinek (a húgyhólyagnak, a méhnek és a beleknek) nyújt támaszt, hanem segíti a szexuális aktivitást és a kielégülést is.

Terhesség és szülés után vagy az öregedéssel az izomzat gyakran meggyengül, és csak speciális tornával lehet erősíteni.

Az olasz doktornő szerint, aki maga is rajong a magassarkúkért, a női izmokat erősítő tornánál jobb és egyszerűbb megoldás a lábbeliviselési szokásokon való változtatás.

Az intimtornáról

17-től 70 évesig minden korosztályból jönnek nők a foglalkozásokra. Van, akinek a megelőzés a célja, mások a már elindult folyamatot szeretnék visszafordítani.

A vizsgálat másik megállapítása szerint egyébként a magassarkút hordó nőkre egyéb téren sincs káros egészségügyi hatással szenvedélyük, hiszen testtartásuk ugyanolyan jó, mint akik lapos cipőben járnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.