Jótékonykodtak kicsit

Megjelentek jegyespárként: Vilmos és Kate csodaszépek együtt!

Első alkalommal jelent meg hivatalosan a nyilvánosság előtt vőlegényi, illetve menyasszonyi minőségében Vilmos brit trónörökös és jegyese, Kate Middleton.

2010.12.19 17:28MTI

A 28 éves Vilmos és a nála öt hónappal idősebb, polgári származású Kate eljegyzését november közepén jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

Az évek óta várt bejelentés elhangzása után a herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - és menyasszonya egy protokolláris sajtómegjelenést leszámítva nem mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt, egészen e hétvégéig, amikor együtt látogatták meg a fiatal rákbetegek gyógyítását segítő Teenage Cancer Trust jótékonysági szervezet pénzgyűjtő célú gálaestjét.

A rendezvény bevételeiből egy olyan speciális kórházi részleg építését támogatják, amelyben daganatos betegségekben szenvedő gyerekeket és fiatalokat kezelnek majd.

Vilmos
öccse, Harry herceg ugyanezen a hétvégén saját jótékonysági tevékenysége elismeréseként vehetett át díjat Németországban. A fiatal hercegek édesanyjuk, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana példáját követik a jótékonysági szervezetek támogatásával. 

VILMOS herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg elsőszülött fia és menyasszonya, Kate MIDDLETON egy jótékony célú karácsonyi gálaelőadásra érkezik az angliai Thursfordban (MTI)


Diana annak idején tucatnyi ilyen szervezet főpatrónusa volt. Vilmos például a hajléktalanokat segítő legfőbb londoni jótékonysági csoport, a Centrepoint fővédnöke. E minőségében még arra is vállalkozott, hogy az ideihez hasonlóan rendkívül fagyos tavalyi december egyik különösen hideg éjszakáját egy londoni híd, a Blackfriars Bridge alatt töltse, a Centrepoint vezetőjének társaságában.

Utána közölte: egyetlen szabadban eltöltött éjszaka természetesen nem elég ahhoz, hogy akár a leghalványabb fogalma legyen arról, milyen lehet minden éjjel London utcáin aludni.

Hozzátette azonban: reméli, hogy személyes tapasztalatszerzésével még jobban tudja segíteni az utcán élő elesetteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.