A Facebook-on csak a vicc számít

Alulbecsülik magukat a lányok

Egy új felmérésből kiderül, hogy a közösségi oldalakon más színben tüntetik fel magukat a tinédzser lányok, mint amilyenek a valóságban.

2010.12.02 18:00medipress.hu

A több mint ezer 14 és 17 év között lánnyal készített tanulmány arra is rávilágít, hogy sokan kevésbé tartják fontosnak bizonyos tulajdonságaikat – például az intelligenciájukat vagy a kedvességüket – kiemelni az internetes felületeken.

Míg a lányok 82 százaléka a való életben okosnak, és 76 százalékuk kedvesnek tartja magát, addig online helyeken ugyanezek a személyek szimplán viccesnek vallották magukat.

„A lányok elmondásából az derült ki, hogy a személyes kapcsolataikban kiegyensúlyozottabb benyomást keltenek másokban, mint az online oldalakon” – idézte a Live Science című lap Kimberlee Salmond kutatót.

„Az egyik feltételezés szerint ennek az lehet az oka, hogy az internetes világban más tulajdonságok számítanak fontosnak. Sokan talán úgy vélik, ezeken a közösségi oldalakon a többiek inkább a vicces dolgokat értékelik, és ez nem az a hely, ahol a személyiségük minden része érdekesnek számít.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.