A szép nőknek lányaik születnek - és egyre szebbek

Van benne igazság: miért kevés a jó pasi?

A nehéz jó pasira lelni nem is olyan okafogyott panasz - derült ki egy brit kutatásból. Az oka lényegében az, hogy a szép nőnek inkább lányaik születnek, a mutatós külsőért felelős géneket ők öröklik...

2010.12.01 11:25Fotó: mostbeautifulmen.com - specials.rediff.com

Valóban van benne igazság, hogy jó pasit találni nem egyszerű dolog. Brit kutatók arra is rájöttek, hogy miért.

A szakemberek véleménye szerint ez összefüggésbe hozható azzal: a szép hölgyeknek nagyobb eséllyel születik lánya, mint azoknak akik csinosak ugyan, de inkább az átlagos kategóriába tartoznak.

Szép nőkből nagyobb a kínálat - Fotó: specials.rediff.com

Így tehát a szépségért felelős géneket a lányok öröklik, és nem a fiúk. Mindezt egy vizsgálat is alátámasztotta, melyet a közgazdasági egyetem kutatója végzett el tizenhétezer emberen Londonban.

Az alanyok mind 1958-ban születtek. A tanáraik azt a feladatot kapták egykor, hogy kinézet alapján állítsák sorrendbe az akkor hétéves diákokat. Amikor 45 évesek lettek, felmérték, mennyi fia és lánya született ezeknek az embereknek.

Az eredmény: a szebbeknek inkább lányaik, az átlagosaknak fiaik születtek. A tudós a Reproductive Science című szaklapban publikálta a vizsgálat eredményét.

A kutatás egyébként arra is kitér, hogy sokkal több a szép lány, mint a jóvágású fiú, de a szép hölgyek aránya az átlagosakhoz képest is nagyobb.

Az igen mutatós nőknek több gyermeke lesz, és ez oda vezet, hogy a nők generációkon keresztül csak még szebbekké válnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.