Romlik az agyműködés egy formás kebel miatt?

Nem tudnak gondolkodni a szép nőktől a férfiak

Holland pszichológusoknak sikerült bebizonyítani, hogy a férfiak agyműködése romlik a vonzó nők társaságában.

2009.09.05 18:53ictpress

Negyven heteroszexuális fiatal férfival végeztettek az emlékezőképességet vizsgáló feladatokat a Nijmegen-i Radboud Egyetem pszichológusai. A diákoknak egy képernyőn felbukkanó számokra kellet figyelniük, és ha egy szám kétszer is megjelent egymás után, azt jelezniük kellet. A tesztet a kísérlet minden résztvevője kétszer végezte el, a két alkalom között pedig, néhány percet egy vonzó nő társaságában töltött. A férfiak teljesítménye a második alkalommal sokkal rosszabb volt, mint először. A holland pszichológusok szerint azért romlott nagymértékben a férfiak teljesítménye, mert túlzottan sok erőforrásukat kötötte le, hogy jó benyomást tegyenek az ellentétes nem képviselőire.

"Megállapítottuk, hogy a férfiak kognitív funkciói ideiglenesen csökkennek, miután kapcsolatba léptek egy csinos nővel. Ennek az lehet az oka, hogy túlzottan is a reprodukcióra fókuszálnak"- írták a kutatók a vizsgálat eredményeit közlő Journal of Experimental and Social Psychology nevű szaklapban. A pszichológusok szerint a vonzó nők jelenléte az iskolákban vagy a munkahelyeken is rossz hatással lehet a férfiak teljesítményére.

A nem túl meglepő végeredménnyel zárult kísérletet a pszichológusok negyven diáklánnyal is megismételték, akik jóképű férfiakkal beszéltek. A kísérletben részt vevő nőknek a teljesítménye nem volt rosszabb a második alkalommal, mint először.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.