Lealacsonyító? Betiltották a híres márka plakátját

Képek - Nemi vágyak erőszakos kiélésére buzdít a Calvin Klein?

Lealacsonyító, agressziót és a nemi vágyak erőszakos kielégítését hirdeti - ezzel az indoklással tiltották be Ausztráliában a Calvin Klein Jeans egyik plakátját.

Nézze meg Lara Stone provokatív meztelen fotóit! képgaléria

2010.10.25 13:29mellesleg - Fotó: Daily Mail - Frillr.com

A szóban forgó reklámproduktumon Lara Stone szupermodell látható szinte egy szál semmiben három, túlöltözöttnek szintén nem mondható férfiú társaságában.

És, mi ebben a nagy szám? – kérdezhetjük, hiszen már úton-útfélen hasonló ingerek érnek minket.

A Calvin Klein döbbenetet keltett reklámja - Fotó: Daily Mail

Nos, az ausztrál reklámfelügyeletnél se ez csapta ki a biztosítékot. A póz, melybe a Calvin Klein reklámgurui rendezték a modelleket, borzolja a cenzorok idegeit.

A holland származású Lara ugyanis kiszolgáltatottan fekszik az egyik pasi ölében, míg a másik felé hajol. Mintha egy tárgy, egy baba lenne.

A reklám felügyelőség szerint a póz a nőket szexuális tárggyá degradálja a férfiakat pedig erőszaktevőkké. Egyszóval mind a két nemet lealacsonyítja, továbbá sérti a szexuális erőszak áldozataivá váltak érzelmeit.

Nem szeretnénk véleményt nyilvánítani az üggyel kapcsolatban, döntse el mindenki, hogy egyet ért-e az ausztrál reklámfelügyelet döntésével, vagy sem.

Moziper a sok reklám miatt - olvassa el a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.