Elég volt a közös háztartás

A német kapcsolatok háromnegyedében a férfi az idősebb

A német párok közel háromnegyedében a férfi az idősebb - derül ki a német statisztikai hivatal friss felméréséből.

2010.10.12 16:09MTI

Az eredmények szerint a párok 73 százaléka esetében a férfi, 17 százaléka esetében a nő az idősebb, egytizedében pedig egyidősek a felek (egy évnél kisebb a korkülönbség).

A wiesbadeni székhelyű hivatal keddi közlése szerint a párok közel felénél (47 százalékánál) egy és három év közötti a korkülönbség. Tíz évnél nagyobb korkülönbséget csak a kapcsolatok hat százaléka esetében regisztráltak.


A tavaly készített felmérésben csak férfi-nő párokat kérdeztek meg, a házasság viszont nem volt feltétel, elegendő volt, ha a felek közös háztartásban éltek.

Az adatok tanúsága szerint a házaspárok közötti átlagos korkülönbség (3,9 év) valamivel kisebb, mint a házasságon kívüli kapcsolatban élőké (4,6 év).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.