Michael Douglas legyőzheti a rákot!

Csökkent a tumor mérete, jó esélyei vannak a színésznek

Néhány hete szinte sokkolta a sztárvilágot, hogy Michael Douglasnak rosszindulatú daganatot találtak a torkában. A színész azonban optimista, máris jó eredmények születtek.

Képekben a sármos Michael Douglas képgaléria

2010.09.13 17:29ma.hu

A többszörös Oscar-díjas színész gégéjén egy hónappal ezelőtt fedezték fel az orvosok, hogy rosszindulatú daganat fejlődik, így azonnal megkezdték a kezelést. Michael Douglas a kezdeti eredményekről a USA Today című lapnak számolt be, mint kiderült, nagyon optimista a kilátásaival kapcsolatban, amire minden oka meg is van.

Az első kezelések hatására ugyanis a rákos sejtek elkezdtek pusztulni, a daganat máris jelentősen visszahúzódott. Közben még viccelődni is maradt energiája, mint mondta: „Nem vagyok hajlandó a halállal foglalkozni, míg azt nem mondják [az orvosok], ’Hoppá, vissza kell mennünk, és meg kell műteni’ - vagy valami hasonló.

De a tumor mérete csökken, az esélyek tehát mindenképp biztatóak. „Sosincs megfelelő idő a rákra, de a könyvekre ez most épp jó” - nevetett az interjú közben. Az online beszélgetés alatt az is kiderült, hogy a színész aloe-tartalmú vizet ivott a torka megnyugtatására, és azt is bevallotta, hogy még nem akarja megadni magát a ráknak. „Még nem találtam meg az Istent!” - tette hozzá viccesen.

A kezeléseket már reggel elvégzi, mivel azok legtöbbször „kiütik” őt a kora délutáni órákig, így ilyenkor lefekszik és kikapcsolódik. Felesége, a szintén ismert színésznő, Catherine-Zeta Jones hozzátette, nagyszerűen csinál mindent, és hihetetlen, hogy bizonyos napokon mennyivel jobban van, mint mások.

Ugyanakkor aggódott is, mert tudta, a 66 éves színész hány orvosnál járt a nyár folyamán. Douglas beismeri, hogy korábban ő maga is nagyon ideges volt, de volt ideje hozzászokni, mi történik. A házaspárnak arra is volt gondja, hogy két közös gyermekük, a 7 éves Carys és a 10 éves Dylan tisztában legyen apjuk állapotával. Michael még a kórház radiológiai osztályára is bevitte őket, és megmutatta, hogy hogyan zajlik a kezelés.

A kilátásairól szólva a színész elmondta, nagyon sok mindentől szabadult meg hirtelen, előtte túl sokáig hajtotta magát. Úgy hiszi, hogy a dolgok kibillentek az egyensúlyukból, és ez a krízis megmutatta neki, hogy kitartással, szívóssággal lehet kezelni a kritikus helyzeteket is. Korábban sosem gondolkozott el ezeken a dolgokon.

Azt is elmondta az interjú során, hogy aggódik idősebb fia, az első házasságából született 32 éves Cameron Morrell miatt, aki drogügyekbe keveredett és most épp börtönben ül. Douglas nem tudja, hogyan fog visszatalálni a normális kerékvágásba az élete, de a rákra visszatérve azt mondta, még nem terjedt el benne a kór, és erősnek érzi magát.

Az állapotát egyébként nagyban segítik a barátok is, mint például Danny DeVito, aki azt mondta: „tartsd meg a jókedved, a vidám lélek minden ilyen dolgon átsegít.

Michael Douglas elképesztő nyilatkozata

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.