A halálra készül az egykori filmcsillag

Gábor Zsazsa újra kórházban

Gábor Zsazsát múlt héten hazaengedték a kórházból és már az utolsó kenetet is feladták neki, ám most mégis újra kórházba szállították a mentők.

Képekben Gábor Zsazsa és Frederic Von Anhalt közös élete képgaléria

2010.09.01 06:29MTI

A magyar származású hollywoodi híresség szóvivője elmondta, hogy Gábor Zsazsát helyi idő szerint kedden szállították kórházba, miután férje, Frederic von Anhalt Bel Air-i otthonukból riasztotta a mentőket. Állapota azóta stabilizálódott - mondta John Blanchette szóvivő.

A 93 éves színésznő a hónap közepén már kórházban volt, de onnan hazaengedték, miután felsőtestéből két vérrögöt távolítottak el. Az orvosok még egy májműtétet is javasoltak, a művésznő és férje azonban úgy döntött, hogy erre már nem vállalkoznak.

Gábor Zsazsa - akinek előzőleg feladták az utolsó kenetet - akkor azt hangoztatta, hogy élete hátralévő részét otthonában kívánja eltölteni.

Az egykori sztárt ezt megelőzően július 17-én szállították a Los Angeles nyugati részén fekvő Ronald Reagan egyetemi klinikára, miután tévénézés közben kizuhant az ágyából, és eltörte a csípőjét. Nem sokkal később sikeres, három és fél órás csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta, ám állapota leromlott a beavatkozás után.

Kiderült, az eséskor a fejét is beütötte és agyrázkódást szenvedett. Az orvosok szerint a műtét közben szélütést is kaphatott.

Gábor Zsazsa az 50-es, 60-as évek nagy sztárja volt. Színésznőként lett ismert az Egyesült Államokban; sok televíziós szerepe volt, és tucatnyi mozifilmben, például az 1952-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles klasszikussá vált 1958-as filmjében, A gonosz érintése című drámában is játszott.

Később a társasági élet híres alakja lett, nem utolsósorban azért, mert kilencszer kötött házasságot. Férje volt Conrad Hilton szállodamágnás és az Oscar-díjas George Sanders színész is. Jelenlegi férjével, Frederic von Anhalttal 1986-ban házasodott össze.

2002-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, ami után tolószékbe kényszerült. Az orvosok szerint a színésznőt most néhány napig megfigyelés alatt tartják, és több vizsgálatot kívánnak elvégezni.

Halálára készül Gábor Zsazsa

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.