A férfiak kupit hagynak maguk után?

Miért képtelenek a pasik arra, hogy elpakolják a dolgaikat?

A kellemes és tiszta otthon megteremtését a férfiak nem érzik saját feladatuknak. Rendetlenséget és kupit hagynak maguk után, aztán elvárják, hogy mi, nők takarítsuk össze.

2010.09.01 12:00ma.hu

Sajnos a fiús anyák - tisztelet a kivételnek - hajlamosak túlságosan elkényeztetni az ő kicsi fiukat. Gyerekkoruktól lesik minden egyes kívánságukat, és erről később sem képesek leszokni.

Éppen ezért a pasik számára teljesen természetes, hogy mindig van valaki, aki főz nekik és mindent eltakarít utánuk.

"Az a nő dolga." Emögött a gondolat mögött azonban nem feltétlenül kell valami régimódi macsó gondolkodást sejteni. Mindenki számára ismerősek a földön szétdobált ruhák és a mosogatóban hagyott edények... A férfinak feltűnik a hibás konnektor, megy és megjavítja.

Éppen ezért ha azt szeretnéd, hogy életed párja nagyobb részt vállaljon a házimunkából, nem segít más, csak az egyenes, félreérthetetlen beszéd. Így legközelebb az "El kéne mosogatni!" kijelentés helyett mondd neki azt: "Kérlek, mosogass el!"

Néha tégy úgy, mintha elveszett lennél, segítségre volna szükséged, mintha egyedül képtelen lennél megoldani a feladatot - akkor is, ha ez nincs így. Hiszen ez felébreszti a férfi védelmező, segítő ösztönét.

Ha például nagy szemekkel ránézel és közlöd vele, hogy "drágám, olyan nehéz a szemeteszsák, nem tudom egyedül levinni, kérlek, vidd le te", máris azzal az érzéssel ajándékoztad meg, hogy ő a nap hőse, nem pedig egy papucsférj, akit házimunkára fogtak.

Tippek

A helyzeten úgy tudsz segíteni, ha takarítónapot tartasz, amikor mindketten otthon vagytok, és rábeszéled, hogy segítsen be neked.

Egy idő után talán megszokottá válik számára, hogy magától is rendet rakjon, de nem lesz egy egyszerű menet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.