Miért csalnak meg minket a pasik?

5 ok, amiért a pasi félrelép!

Ha egy pasi félrelép bizony magunkba kell néznünk, hisz lehet, hogy a viselkedéseddel érted el azt, hogy félrelép a párod. Megkerestük az okokat,hogy milyen hibák vezetnek a megcsaláshoz.

2010.08.30 08:00ma.hu

Bizonyítani akar?

A stressz és a hétköznapok kötelezettségei árnyékot vethetnek a kapcsolatotokra, ez pedig odáig vezethet, hogy a pasid hanyagolva érzi magát.

Ha pedig elbizonytalanodik a saját értékeiben, illetve abban, hogy kellően vonzó-e még számodra, megeshet, hogy a visszaigazolás és az önbizalomtuning érdekében kikacsintgat a kapcsolatból.

Ezek a viszonyok jellemzően addig tartanak, amíg a férfi vissza nem nyeri az önmagába vetett hitét, de a legjobb, ha elkerülöd, hogy egyáltalán felmerüljön benne a dolog. Könnyedén elejét veheted a hűtlenségnek, ha a gondok ellenére sem feledkezel meg párodról, és mindig igyekszel valamilyen aprósággal éreztetni vele, hogy mennyire vonzónak és férfiasnak találod.

Kezd kihűlni a kapcsolat

Már éve óta együtt vagytok, közös háztartás, mókuskerék, napi verkli. Természetes, hogy ilyenkor nem a napi többszöri szexről és csöpögős romantikáról szól az élet. Ez nem is feltétlenül baj, hiszen a szürke hétköznapok is az élet részei, ezeknek is működniük kell együtt. De vigyázz, ne essetek át a ló túloldalára!

Ha egy fárasztó nap után az egyetlen kikapcsolódást valamelyik csajos sorozat jelenti, amin rendszerint már a kanapén elalszol, az nem vezet semmi jóra. Ha már az idejét sem tudod egy meghitt, gyertyafényes vacsorának, kéz a kézben andalgásnak a városban vagy egy vad éjszakának, akkor ott bizony baj van.

Nyilvánvaló, hogy a mindennapoknak is működnie kell együtt, de igenis szakítsátok meg a monotonitást némi szenvedéllyel. Ha ez nincs meg, nem lesz, amire örömmel gondoltok egy unalmas értekezleten, és egy idő után nem lesz boldogság hazatérni a közös otthonba.

A rossz hír az, hogy míg egy nő ezt sokszor évekig kényelmesnek érzi, addig a pasik hamar elkezdenek kikacsingatni, és máshol keresni a szenvedélyt.

Esküvő előtti pánik

Ha már azt tervezgetitek, hogy hivatalossá teszitek a kapcsolatotokat, az életfogytig tartó hűség gondolata rémisztően hathat a pasira. Ez a pánik egyeseknél nem csupán az oltár előtt jelentkezik, hanem már a hónapokig elhúzódó szervezkedés alatt is.

Hasonló helyzetben olyan kérdések kezdik el foglalkoztatni a pasit, hogy eleget élt-e már, nem maradt-e ki valamiből, és egyébként is, nem túl korai-e még lemondani a facéréletről.

Az a pillanat pedig, amikor rádöbben, hogy soha többet nem élheti át az első randevúk izgalmát, és a vadászatnak is vége, könnyedén tévútra terelheti.

Pánikba esik?

Boldogok vagytok, szeretitek egymást, remek a szex is, szóval minden klappol nálatok. Évek óta szuper csapatot alkottok, a barátaitoknak ti vagytok a bezzeg pár, így mindenkit sokkol párod félrelépése. Te magad sem érted, mi történhetett és egyáltalán miért pont veled.

Ne ostorozd magad, ez nagy valószínűséggel nem a te hibád. Egyszerűen bepánikolt, ráhozta a frászt a helyzet komolysága, és az, hogy innen már nincs visszaút.

Esélyes, hogy a szingli haverjai is fűtötték kicsit, hogy előbb-utóbb el kell jönnie az esküvőnek, majd jönnek a gyerekek, úgyhogy lassan mondjon le a baráti sörözésekről.

Ostoba helyzet, hiszen legbelül talán tudja ő, hogy neki nem kell más nő, sőt, szívesen nősülne, és azt is el tudja képzelni, hogy a gyerkőceivel hemperegjen a fűben a másnapos szenvedés helyett. És mégis megtörtént.

Eggyel több feles, egy kacérabb csaj, és egy cikiző beszólás a kelleténél, és már meg is történt. Ha ezek után őszintén eléd áll, fontold meg, talán van miről beszélnetek még. Megoldás minden problémára.

Mindennapos veszekedések

Ami eddig soha nem volt gond, hirtelen a mindennapos veszekedések tárgya. Úgy érzed, semmi nem elég jó, mindenben csak a hibát keresed, a rosszat látod. Ha néhanapján kikapcsolódni megy a haverokkal, folyton rátelefonálsz, hazaérkezésekor pedig már az ajtóban várod, és nem a viszontlátás örömével fogadod.

Repkednek a szitokszavak, a fenyegetések, végül a kanapéra száműzöd. Lassan már beszélgetnie sincs kedve, hiszen tudja, úgyis balhé a vége. Te csak panaszkodsz a csajoknak a szokásos szerdai koktélozáskor, ő pedig befordul, és rágja magát, mert a pasik ilyesmit nem teregetnek ki még a gyerekkori cimboráknak sem.

Aztán egy nap munka után inkább megiszik valamit a közeli bárban, hiszen hazamenni már rég nem öröm. És akkor ott talán egy vonzó idegennek kiönti a szívét, aki természetesen megértő és kedves, így nem csoda, hogy nem kell sokat győzködni a pasit, hogy a lelkizést folytassák a lány közeli lakásán. Rájöttél, mi a történet vége?

Tegyél ellene, hogy ne így legyen!

Ne hidd, hogy azért, mert évek kötnek össze benneteket, a párod a tulajdonoddá vált. Ha érzed a hárpiásodás első jeleit, keverj le magadnak néhány képzeletbeli pofont. Fájni fog, de ha megcsal, az még jobban.

Tanácsok!

Férfiszemmel gyakran pofonegyszerű magyarázatot találni a félrelépésre. Arra a kérdésre, hogy mikor csalnák meg a partnerüket, egy közvélemény-kutatáson a legtöbb pasi azt a választ adta, hogy akkor, ha nem kapnak elég törődést és szexet.

A dolog azonban nem időzített bombaként működik: ha párod elégedetlen, mielőtt más hálószobájába tévedne, valószínűleg jelzi számodra hiányérzetét és igényeit.

Ha szeretnéd elkerülni a bajt, ezeket komolyan is kell venned! Bár a szexhiány nem kielégítő kifogás vagy magyarázat a megcsalásra, azzal a ténnyel neked is szembe kell nézned, hogy hosszútávon a kapcsolatnak igen meghatározó része a nemi élet.

Fontos, hogy te is élvezd az együttlétet, de ahhoz, hogy megtarthasd a pasit, érdemes odafigyelned arra, hogy mik az elvárásai az ágyban veled szemben.

Ha valami ellenkezik az elveiddel, vagy rosszulesik, nem kell csak a pasid kedvéért belemenned, ha azonban nem a popsiszexre szeretne rávenni mindenáron, érdemes szem előtt tartanod a vágyait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.