Jobban motiválja a siker a borúlátóakat?

A pesszimisták gyorsabban fogynak

A pesszimizmus segít a fogyásban - Ezt állítják azok a tudósok, akik kiderítették, hogy a személyiség hatással van a személy testsúlyára.Olvasson tovább, és tudja meg hogyan segíthet pesszimizmusa a régen áhított fogyásban.

2010.08.21 09:22topshop.hu

Az optimizmus is lehet akadály a fogyásban

A tudósok megállapították, hogy az optimistábbaknak nehezebben sikerül tartaniuk magukat egy diétához, és hogy a negatív érzelmek pozitívan hatnak az életstílus megváltoztatására.

A kutatást egészségügyi diétán lévő emberek csoportján végezték, egybekötve személyiségi jellemzőik vizsgálatával.

Megállapították, hogy a pesszimistáknak nagyobb örömet okozott a súlycsökkenés, aminek következtében erősebben ragaszkodtak az új étkezési szokásokhoz.

Hat hónap kutatás: a pesszimizmus és a fogyás

A tudósok 101 túlsúlyos páciens pszichológiai profilját készítették el. Hat hónapon keresztül, vagyis a kutatás teljes időtartama alatt, speciális étrendet kellett tartaniuk, tanácsadásra és edzésre kellett járniuk.

Ezzel egyidejűleg a résztvevők kérdőíveket töltöttek ki, melyben a kutatók a pszichikai kondíciójukat mérték fel. A negatív érzések képesek pozitív hatást kiváltani Megállapították, hogy azok, akiknek a tanácsadással javult az énképük, gyorsabban fogytak.

Hat hónap után a legtöbb résztvevő optimistább lett, akkor is, ha ez nem volt közvetlenül összeköthető a súlycsökkenéssel.

Azok, akik a legkisebb súlycsökkenést érték el, mutatták a kutatás elején a legoptimistább képet. Ezek az eredmények megerősítik azt a korábbi felfedezést, hogy a negatív érzések pozitívan hatnak a viselkedés megváltoztatásakor.

Minél pesszimistább valaki, annál nagyobb a tér a fejlődésre Ennek oka, - a kutatók magyarázata szerint – hogy ezek a páciensek elégedetlenek, ami miatt erősebb a motivációjuk a változtatásra, és így keményebben igyekeznek.

A kutatók úgy vélik, hogy azok, akik fogyni akarnak, egyidejűleg meg kell, hogy erősítsék az önbizalmukat is, ami által a fogyókúra sikeresebbé válik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.