Látványos eredmények olcsón

Tippek, hogy otthonodat takarékosan dekoráld!

A rendelkezésünkre álló kevéske pénzt csupán a legfontosabbakra, kisebb-nagyobb javításokra költsük inkább. A szép, jól karbantartott helyiségeket sokkal egyszerűbb bármilyen aprósággal látványossá tenni.

2010.08.12 18:50ma.hu

Bútorok

A kopott, régi bútor sokszor többet ér, mint az olcsó, kényszerből vásárolt és rossz minőségű lom. A csúnya huzatú, de kényelmes kanapét leteríthetjük egy szép takaróval. A határozatlan színű fabútor érdekesebb lesz, ha csíkosra festjük, de az is szép, ha a színét a szoba árnyalatihoz igazítjuk.

Fali képek

A falra unalmas poszterek helyett akaszthatunk használati tárgyakat: régi teniszütőt, evezőt, szép formájú konyhai edényt, régi porcelán tálakat, családi fotókat különböző méretű keretben. Dekorálhatunk fali matricával is, vagy maradék tapétából, akár többféléből is készíthetünk kompozíciót. Függöny Ha nem telik olyan függönyre, ami tetszik, használhatunk egyszerű papír- vagy bambuszredőnyt, olcsó karton anyagot, amire mintákat festünk, amíg összejön egy drágább anyag ára.

Színek és formák

Néha a színek és színkombinációk ügyes kiválasztásával kímélhetjük legjobban a pénztárcánkat. Használjunk sok fehéret élénk színekkel vagy válasszunk semleges árnyalatokat, szürkét, krémszínt, pasztelleket. A helyiségeket a kiegészítők, az évszakhoz igazodó virágok teszik színessé.

Apró tárgyak

Az apró tárgyak, csecsebecsék egyedi hangulatot teremtenek, de ügyeljünk arra, hogy ne árasszák el otthonunkat. A cserépedénybe ültetett cserjék, virágok szó szerint életet visznek a szobába, konyhába, de még a fürdőszobába is. Az évekig zöldellő növény olcsó és látványos befektetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.