Kártérítést követeltek az álhír miatt

Szerelmes fotókkal: Nem válik Angelina és Brad!

Nem árulják el az összeget, de szép summát fizet a hollywoodi álompárnak az egyik amerikai bulvárlap, amiért korábban a válásukról közölt cikket.

Angelina Jolie és Brad Pitt nem titkolták érzéseiket Velencében! képgaléria

2010.07.23 17:28ma.hu

„Megbízható forrásra” hivatkozva adta hírül ez év elején a News of the World című amerikai bulvárlap, hogy válni készül Angelina Jolie és Brad Pitt.

A hír azt követően jelent meg az újságban, hogy a párt decemberben egy válásokkal foglalkozó ügyvédi irodába látták bemenni.

A lap azt is tudni vélte, hogy az álompár már alá is írta azokat a papírokat, amelyekben a mintegy 205 millió fontnyi vagyon megosztásáról egyeztek meg és arról, hogy közösen nevelt 6 gyermekük (3 saját és 3 adoptált) ezentúl anyjukkal élnének, de Bradnek biztosítják a láthatási jogot.

Angelina és Brad beperelte a lapot hamis híresztelés és a magánéletet érintő információk nyilvánosságra hozatala miatt. Keresetüknek a londoni Legfelső Bíróság helyt adott, a bulvárlapot pedig meg nem nevezett összegű kártérítés fizetésére és helyreigazítás közlésére kötelezte.

A bíróság szerint a lap attól függetlenül, hogy a hír igaz vagy hamis, súlyosan megsértette a személyes információkat és visszaélt azokkal, amikor nyilvánosságra hozta. A helyzeten csak rontott, hogy végül a válásról szóló információk még valótlannak is bizonyultak.

Ráadásul a január 24-i cikk után néhány nappal a News of the World újabb cikket tett közzé, amelyben megerősítette a korábbi híreket és kiegészítette azzal, hogy a pár dühös, amiért valaki kiszivárogtatta a válásról szóló hírt. Az így megjelent információt ezt követően villámgyorsan vette át a világsajtó is, tovább színezve az amúgy is hamis alaptörténetet.

A színészpáros először magánúton kérte a lapot a helyreigazításra, ám mivel ez nem történt meg, kénytelenek voltak bírósághoz fordulni. A ma meghozott ítélet őket igazolta.

Angelina megfertőzte Brad Pittet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.