Boszniai menekültekkel találkozik a színésznő

Boszniába látogatott Angelina Jolie és Brad Pitt

Váratlanul Szarajevóba érkezett Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete, hogy hétfőn boszniai menekültekkel találkozzon - közölte Aida Prljaca, az UNHRC helyi szervezetének szóvivője.

2010.04.05 14:29MTI

Jolie-t Boszniába elkísérte élettársa, Brad Pitt is.

Aida Prljaca szerint a pár teljes titokban, a sajtó jelenléte nélkül bonyolítja le boszniai programját, amelyről délután küldenek fotókat az újságíróknak. Másfél évtizeddel a közel százezer emberéletet követelő és 2,2 millió embert - azaz a háború előtti lakosság mintegy felét - földönfutóvá tévő boszniai háború után (1992-1995) az országban az UNHCR adatai szerint ma is 117 ezer menekült él. Jolie és Pitt vasárnap késő délután érkezett Szarajevóba magánrepülőgépen Velencéből.

A színésznő március közepe óta Velencében forgat többek között Johnny Deppel Florian Henckel von Donnersmarck rendező The Tourist című filmjében. Újságírók és fotósok hada hiába várt a két amerikai filmsztárra vasárnap este és az éjszaka nagy részében az egyik óvárosi luxusszálloda előtt, ahol a pár a feltételezések szerint lakik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.