Veszélyes lencsével majmolják a tinik a sztárt

Meghökkentő képek: Káros divat lett Lady Gaga dülledt szeme

A sikeres énekesnő valamennyi extrém ötletének akadnak követői - Most jött el az egyik klipjében látható, óriási szem divatja. De vajon hogyan vélekednek minderről az orvosok?

Különös képek: Tinik szemnagyobbító kontaktlencsével! képgaléria

2010.07.09 15:30ma.hu

Lady Gaga Bad romance című videója nemcsak hangulata miatt különleges - az extremitásból már-már sportot űző énekesnő "kiugró" szemekkel szerepel a klipben.

Természetesen nem feküdt kés alá a jelenet miatt: azért látszik sokkal nagyobbnak a szeme, mert digitális technikával nagyították. Tekintete valósággal ijesztő, szeme óriásinak tűnik.

A New York Times szerint Lady Gagánál mindez a számítógépes technika eredménye. Bogárra emlékeztető külsejével is divatot teremtett azonban a tinik körében, akik imádják őt.

Fanatikus rajongói mindenben követik Lady Gagát - mivel úgy gondolják, hogy a sztár egy különleges, körlencse nevű kontaklencsével érte el a hatást, a legújabb trend szerint ők hasonlókat szereznek be, amellyel nagyíthatják, feszíthetik a szemüket, és úgy festenek, akár egy rajzfilmfigura...

Csakhogy ezek a "csoda lencsék" illegálisak az Amerikai Egyesült Államokban. Mondani sem kell, cseppet sem egészségesek.

Az azonban, hogy károsak és nem engedélyezett a forgalmazásuk, nem állította meg az interneten való terjedésüket.

Az amerikai szemészek egyesületének véleménye lesújtó a témában. Úgy vélik, azok a felhasználók, akik az ehhez hasonló kontaklencsék alkalmazása előtt nem kérik ki egy szakember véleményét, súlyos fertőzésnek is kitehetik a szemüket.

A lencse allergiás reakciókat válthat ki, és mindenképpen romboló hatást érnek el vele, legrosszabb esetben meg is vakulhatnak.

A szemnagyító lencsék feltűnése ugyanakkor Halloween alkalmával - az ijesztőbb hatás érdekében - is megfigyelhető...

Ciciből tüzelt Lady Gaga!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.