Öngyilkos lett a dél-koreai Park Jong Ha

Döbbenet - Halálba menekült a népszerű színész

Népszerű dél-koreai színész-énekes követett el öngyilkosságot szerdán - Az utóbbi időben egymás után több híresség is a halálba menekült az ázsiai országban.

2010.07.01 13:40MTI

A 33 esztendős Park Jong Ha szöuli lakásában akasztotta fel magát videokamerája zsinórjára pár órával az után, hogy kapatosan tért haza - közölte a helyi rendőrség.

A feltételezés alapján a színész halálos beteg apja és a munkájában rá nehezedő nyomás miatt keseredett el a végsőkig. A nyomozás szerint sem adósságai, sem egészségügyi problémái nem voltak.

Bár nem hagyott búcsúlevelet, a rendőrség egyértelműen öngyilkosságként könyvelte el az esetet.

Park az 1990-es évek végén debütált a filmvásznon, 2002-ben pedig a Téli szonáta című romantikus tévésorozatban tűnt fel. A szériát Japánban és Délkelet-Ázsiában is nagy sikerrel vetítették.

Számos koncertje volt Japánban, ahol több CD-albuma is megjelent, és négyszer nyerte el egymás után az Arany Lemez-díjat. Rajongói közé számította magát Japán korábbi first ladyje, Abe Akie is.

Halála nagy megdöbbenést keltett Dél-Koreában és Japánban is. A tervek szerint júliusban és augusztusban összesen 12 koncertet adott volna Japán-szerte.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) harminc országa közül Dél-Koreában a legmagasabb az öngyilkosságok aránya. Az adatok szerint százezer lakosra 22 öngyilkosság jut.

A közelmúltban több ismert helyi személyiség menekült a halálba, köztük az ország egyik legnagyobb női filmcsillaga, Csoi Dzsin Szil, annak ugyancsak színész öccse, Csoi Dzsin Jung, valamint Ro Mu Hjun egykori államfő és a legrégibb dél-koreai konglomerátum, a Doosan Group volt elnöke, Park Jong Oh.

Miért lett öngyilkos a gyönyörű modell?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.