Egy éve hunyt el az énekes

Michael Jackson apja is beperelte az orvost

Gondatlan halálokozás címén keresetet nyújtott be Michael Jackson háziorvosa ellen az elhunyt popsztár édesapja.

2010.06.26 10:29MTI

Joe Jackson fia halálának egyéves évfordulóján perelte be Conrad Murray orvost a Los Angeles-i szövetségi bíróságon. Keresetében azt állítja, hogy Murray késlekedett a mentők riasztásával, miután észlelte, hogy leállt az énekes szívverése. Az orvos nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy a mentők húsz perccel a szívleállás után a helyszínre érkeztek.

Az apa szerint az orvos elhallgatta a kiérkező mentősök elől, hogy Propofolt adott be az énekesnek. Joe Jackson szerint ezekért a mulasztásokért Conrad Murraynak kártérítést kell fizetnie, de az összeg nincs számszerűsítve a keresetben. Conrad ellen februárban már vádat emelt a Los Angeles-i ügyészség "gondatlanságból elkövetett vétlen emberölés" címén, de az orvos ártatlannak vallotta magát a bíróságon.

Az ügyészség azzal vádolja az orvost, hogy a krónikus álmatlanság ellen felírt erős altatókkal páciense halálát okozta. Joe Jackson - akivel egyébként a popsztár nem ápolt jó viszonyt - keresetében megnevez egy Las Vegas-i és egy houstoni kórházat, amelyek szerinte nem részesítették megfelelő szakmai gyakorlatban Conrad Murrayt, és nem felügyelték tevékenységét. Conrad Murrayt tervezett nagyszabású londoni koncertsorozata előtt kérte fel személyi orvosának a súlyos alvásproblémákkal küszködő énekes.

A doktor a rendkívül erős Propofolt más nyugtatókkal kombinálva adta be Michael Jacksonnak halála napján, 2009. június 25-én.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.