65 millió forint a hercegnő emlékéért

Fotók - Egetverő áron adták el Diana eljegyzési ruháját!

Közel kétszázezer fontért vásárolta meg kedd este egy chilei divatmúzeum Diana hercegnő híres fekete estélyijét, amelyben eljegyzése bejelentése után először mutatkozott együtt hivatalosan Károly walesi herceggel.

2010.06.10 17:30MTI

A Kerry Taylor aukciósház legfeljebb 50 ezer fontot (17 millió forintot) várt a nevezetes ruháért, ám a chilei Fundacion Museo de la Moda a licit végén 192 ezer fontért (65 millió forintért) vitte el.

Fotó: prokerala.com

Jorge Yarur, a múzeum alapítója közölte, hogy halála után a tulajdonában lévő összes Diana-ruhát - köztük immár a fekete estélyit is - a Kensington palotára hagyja, ahol a hercegnő esküvőjétől haláláig élt.

A váll nélküli selyem tafota költeményt Elizabeth és David Emanuel tervezte a 19 esztendős Lady Diana Spencernek számos más ruhával együtt.

A kollekciót Emanuelék bocsátották kalapács alá.

Mint Taylor egy közleményben megjegyezte, az esküvőre készülve Diana annyira lefogyott, hogy vissza kellett küldenie a ruhát, hogy bevegyék.

Fotó: Getty

Ám mivel ez túl nagy változtatást igényelt, inkább készítettek számára egy kisebbet.

Az eredetiről aztán el is feledkeztek, és csak a közelmúltban bukkantak rá újra.

A feketében megjelenő Diana annak idején akkora meglepetést keltett szépségével és szokatlan eleganciájával, hogy azonnal az újságok címlapjára került - mesélte Elizabeth Emanuel.

"Szerintem ettől a pillanattól vált divatikonná: a sajtó alig tudta kivárni, hogy mit visel legközelebb" -
fűzte hozzá a divattervező.

Elvarázsolt palota Diana egykori otthonából - tudja meg a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.