A legnagyobb vétkek a rózsás pofi ellen!

Az 5 legrosszabb dolog, amit a bőröddel tehetsz!

Egy borús napon inkább kihagyod a naptejet vagy éppen a fáradtságtól sminkkel térsz nyugovóra? Ne tedd, ha kedves a bőröd élete! Néhány perc tudatos törődés naponta megakadályozza a ráncok, barna foltok és egyéb kellemetlen bőrcsúnyítók megjelenését.

2010.06.07 07:10sheep - ma.hu

5 tipikus kifogást gyűjtöttünk össze, melyekkel csupán lelkiismereted nyugtatod, viszont bőröd egészségével fizetsz értük. A hibákra megoldásokat is találtunk, így még csak gondolkodnod sem kell, hogyan javítsd vétkeidet.

Egyes számú  kifogás: „Hosszú nap volt ez a mai. Az utolsó dolog, amihez erőm van, az az arctisztítás.”

Valóság: Ne csapd be magad! Egy alap arctisztítás nem tart tovább 2 percnél. Ez az idő pont elég arra, hogy éveket spórolj arcod fiatalságának. Nyugovóra térni sminkkel, meg nem tisztított arccal oka lehet a pattanásoknak és kitágult pórusoknak. A lusták leglustábbjainak ajánlott egy csomag tisztítókendőt tartani az éjjeliszekrényben, így vészhelyzet esetén kiválthatják a fáradtságos arcmosást.

Kettes számú  kifogás: „Ugyan már, minek a naptej? Nem is látom a Napot!

Valóság: Arcodat, évszaktól függetlenül érdemes védeni a káros Napsugarak ellen. Hiszen tévhit, hogy télen vagy borult idő esetén nem éri sugárzás. Árnyékban és belterekben sem vagy teljes biztonságban, hiszen az UVA sugarak áthatolnak az üvegen is. Minden nap használj naptejet, ezzel megvédve bőrödet a káros sugaraktól és a korai öregedéstől.

Hármas számú  kifogás: „Nem engedhetem meg magamnak, hogy sokat költsek a bőrömre!”

Valóság: Nem kell a legdrágább kenceficékkel szépítkezned! Ha pénztárcakímélő krémeket szeretnél arcodra kenni, látogass el egy gyógyszertárba és kérd meg a gyógyszerészt, hogy készítsen a bőrtípusodnak megfelelő dolgot. A boltok polcain a peptideket, retinoidokat, C és A vitamint, illetve hylauronsavat tartalmazó krémeket keresd. De otthon is ”össze-boszorkánykodhatsz” valamilyen főzetet.

Négyes számú  kifogás: „Feladom! Mindent kipróbáltam, de semmi sem használ.”

Valóság: Ahhoz, hogy egy szépségápolási termék igazán kifejtse hatását, rendszeres használatát követően körülbelül 8 hétnek kell eltelnie, hogy valóban igazi változást tapasztalhass arcbőrödön. Ha több szert is kipróbálnál, érdemes kéthavonta váltanod. Ám horgonyozz le egy termék mellett, mert több anyag együttes használatával olykor többet árthatsz – érzékennyé teheted bőröd, ha esetleg túltisztítod.

Ötös számú kifogás: „A bőrradír pirossá és érzékennyé teszi az arcbőrömet, ezért nem használom.”

Valóság: A bőrradírozással megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől és hozzájárulhatunk bőrünk fiatalságának megőrzéséhez. Igaz, hogy egyes bőrradírok allergén anyagokat tartalmaznak. Ebben az esetben keress vegyszermentes, bio bőrradírokat, avagy használj otthon készített növényi kivonatokat. Ha még így is érzékeny bőröd, akkor csupán heti két-három alkalommal radírozd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.