Isteni díva és arrogáns hisztérika

Szexi fotók - Naomi Campbell-t születése után faképnél hagyta az apja!

Nevezik isteninek, dívának, és a május 22-én negyvenedik születésnapját ünneplő Naomi Campbell rá is szolgál erre a titulusra - Ugyanakkor a fekete szupermodell nemcsak szép, elegáns és méltóságteljes, hanem elkényeztetett, arrogáns és nem ritkán hisztérikus is.

Képekben a szexi csokibaba, Naomi Campbell! képgaléria

2010.05.21 10:30MTI

Ahogy mondani szokás, nehéz gyermekkora volt. Afro-jamaicai táncosnő anyját az apa Naomi Campbell születése után nem sokkal faképnél hagyta, kilétére máig sem derült fény.

A kislány nem volt még nyolcéves, amikor a szintén jamaicai Bob Marley egyik klipjében táncolhatott, tízévesen pedig felvették egy balettiskolába. Tizenöt évesen, egy boltban őgyelegve fedezték fel, karrierje üstökösként ívelt felfelé.

A legnagyobb márkák arca lett, 16 évesen az Elle magazin, majd 18 évesen - első fekete modellként - a Vogue címlapján is megjelent fotója. (Ezt pártfogójának, Yves St. Laurent-nek köszönhette, aki a kezdetben húzódozó lapot azzal fenyegette meg, hogy összes hirdetését visszavonja.)

Naomi és jelenlegi kedvese, Vladislav

Húszévesen Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista társaságában már szupermodellnek számított, gázsija napi 10 ezer dollárra rúgott.

Egykori kor- és vetélytársai azóta már visszavonultak, de Campbell még ma is aktív, pályafutása e szakmában különlegesen hosszúnak és sikeresnek számít.

A sokoldalú fekete szépség szerepelt George Michael és Michael Jackson videoklipjeiben és több játékfilmben, 1995-ben meglepetésre sikeres lemezt adott ki, amelyből egymillió példány kelt el.

Neve alatt megjelent egy regény is, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ő legfeljebb a címet írta - később azzal mentegetőzött, hogy nem volt ideje ilyesmivel bajlódni. Természetes, hogy ruhákat és illatszereket is árulnak nevével, s modelltársaival kávéház-láncot is indított.

Arcát és (hír)nevét jótékony célokra is kamatoztatja: támogatta Nelson Mandela segélyprogramjait, a szomáliai éhezőket, a haiti földrengés áldozatait, anyja szülőhazáját, Jamaicát, és mindig igent mond az UNESCO felkéréseire.

A kép azért nem ennyire idilli: Naomi botrányairól is ismert. Mozgalmas magánéletével is ad témát a bulvárlapoknak, összeboronálták már Mike Tyson-nal, Robert DeNiro-val, Adam Clayton-nal, a U2 együttes tagjával és egy orosz ingatlanmágnással is.

A modell, akinek kedvenc hobbija a boksz, fékezhetetlen temperamentuma miatt többször került bajba.

Egyszer például összetörte egy jacht berendezését, mert a szakács nem főzte meg rendesen a tésztáját, volt, hogy sikoltozva rohant ki egy tévéstúdióból, mert kényelmetlen kérdést tettek fel neki, s többször támadt mobiltelefonnal alkalmazottaira - ezután nehéz elhinni, hogy a héber eredetű Naomi név kedvest, barátságost jelent.

Kitörései miatt többször küldték terápiára és állt bíróság előtt. 2008-ban rasszistának minősített egy pilótát, mert késése miatt nem engedték fel a gépre, majd tűsarkú cipővel támadt a kiérkező rendőrökre.

Egy évvel korábban egy korábbi afférja miatt New Yorkban kellett öt napig egy áruházban a padlót pucolnia - a sajtó mindenesetre megjegyezte, hogy a munkából bundában, Rolls Royce-szal távozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.