Lynn Radgrave mellrákban hunyt el

Lánya és fivére után húgát is elveszítette Vanessa Redgrave

Elhunyt 67 évesen Lynn Redgrave színésznő, Vanessa Redgrave húga - A színészfamília tagját az Egyesült Államokban, Connecticut állambeli otthonában érte a halál vasárnap, évek óta mellrákkal küzdött.

2010.05.04 13:30MTI

A Redgrave család bő egy éven belül harmadik tagját veszítette el, tavaly Vanessa Redgrave lánya, Natasha Richardson hunyt el, a közelmúltban pedig Lynn és Vanessa fivére, Corin távozott.

Vanessa és Lynn Redgrave - Fotó: MTI

Bár nővére sikereit nem tudta megismételni, Lynn Redgrave a színésztársadalom megbecsült tagja volt.

Két alkalommal jelölték Oscar-díjra, a Georgy Girl, valamint a Gods and Monsters című filmekért. Utóbbiért Arany Glóbusszal ismerték el. Színpadi munkáját Tony-jelölésekkel jutalmazták.

Az utóbbi években a televízió képernyőjén is feltűnt, szerepelt A csúnya lány, az Esküdt ellenségek, valamint a Született feleségek című sorozatokban.

Az ismert színészdinasztia tagjaként nehezen boldogult, személyes tragédiáját később a színpadon kamatoztatta. "Mindig azt mondták: Vanessa a ragyogó csillag, Corin az ész, ja, és ott van Lynn is" - jegyezte meg keserűen egy alkalommal.

Számos tehetség távozott az élők sorából mostanság...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.