Felszólalt a kirekesztés ellen

Képek - Madonnát kitüntette a romakirály!

Arany plakettet ajándékozott Florin Cioaba, a román "romakirály" Madonnának, mert a sztár legutóbbi bukaresti koncertjén felszólalt a romák kirekesztése ellen.

Vadító és provokatív: Madonna koncertje Rióban képgaléria

2010.01.07 18:30MTI

Arany plakettet kapott a román "romakirálytól" a népszerű énekesnő, mert tavaly év végén, bukaresti koncertjén a romák kirekesztése ellen emelte fel a szavát.

"Madonnának van egy nagyon nagy értéke. A rendkívüli érzékenysége a világban található diszkriminációkra" - jelentette ki az önjelölt nagyszebeni romakirály.

A román hírügynökség jelentése szerint Florin Cioaba a 24 karátos aranyból készült értékes ajándékot egy olasz ékszerésztől rendelte.

A tavalyi koncert során Madonna "elszomorítónak" nevezte a "romákkal szembeni diszkriminációt Kelet-Európában".

Az Amnesty International tavalyi évről szóló jelentésében arról számolt be, hogy a román hatóságok semmit sem tettek a romák elleni "mélyen gyökerező" diszkrimináció felszámolásáért.

Fél Afrikát örökbe fogadná Madonna?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.