Vágási munkálatokat végez a bezárt rendező

Képek - Roman Polanski otthon sem áll le!

A házi őrizetben is folytatja munkáját Roman Polanski, aki Ghost című filmje vágási munkálatainak vége felé jár - számolt be az egyik svájci hetilap.

Képekben az Oscar-díjas filmrendező, Roman Polanski képgaléria

2009.12.21 17:30MTI

A Le Matin Dimanche Bernard-Henri Levy francia filozófust, a hosszú évtizedes körözés után őrizetbe vett rendező barátját szólaltatta meg.

Levy szerint Roman Polanski családjával körülvéve dolgozik és támogató telefonhívások tömegét fogadja. A filozófus korábban, mintegy tíz napja látogatta meg gstaadi villájában Polanskit, akit "sziklaszilárdnak" írt le.

Polanski a nejével, Emmanuelle Seigner-rel

Levy szerint a rendező dolgozik és önbizalommal teli, noha családját aggasztja az Egyesült Államok által kérvényezett kiadatás ügye.

"Lenyűgöző. A vége felé jár következő filmjének vágásában, ha jól értesültem, az alkotás szerepel a berlini filmfesztivál hivatalos programján"
- mondta a lausenne-i lapnak Bernard-Henri Levy.

Az Egyesült Államok által liliomtiprási ügye, valamint az igazságszolgáltatás előli menekülése miatt körözött rendezőt szeptember végén vették őrizetbe Svájcban.

December 4-én 3 millió eurós óvadék ellenében házi őrizetbe helyezték, bokáján elektronikus megfigyelőt kell viselnie.

Bár ő maga nem hagyhatja el gstaadi villáját, vendégeket azért fogadhat.

A svájci hatóságok várhatóan a jövő év elején döntenek az amerikai kiadatási kérelemről.

Roman Polanski és a szellemek - tudja meg a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.