Már csak pár nap, és meglátjuk!

Fotók - Robert Pattinson ezt sokkal jobban élvezte...

Robert Pattinson sokkal jobban élvezte az Újhold forgatását, mint az Alkonyatét - Alig két hetet kell várnia a rajongóknak, hogy a végeredményről maguk is meggyőződhessenek.

Robert Pattinson az Alkonyat című sikermoziban! képgaléria

2009.11.13 19:30rtlbulvar.hu

Tavaly novemberben új tinifilm hódította meg a közönséget, a Stephenie Meyer regényéből készült Alkonyat.

Bár a fantáziadús, romantikus történet 17 évesekről szól, a könyv és a film is meghódította az összes korosztályt.

A Twilight Saga második része, az Újhold 2009. november 20-án kerül a mozikba és a körülötte lévő őrület még nagyobbra duzzadt, mint amilyen egy éve, az Alkonyat idején volt.

Azóta kiadták a négyrészes könyvsorozat harmadik kötetét is, a Napfogyatkozást magyar nyelven, jövő tavasszal pedig már minden Alkonyat-rajongó tudni fogja, hogyan végződik az emberlány, Bella és a végtelenül vonzó vámpírfiú, Edward története.

A befejező regény, a Hajnalhasadás ekkor kerül a könyvesboltokba.

Robert és Kristen az Újhold plakátján

Az Újhold premierje kapcsán a két főszereplő, Kristen Stewart (Bella Swan) és Robert Pattinson (Edward Cullen), valamint az egyre nagyobb teret hódító harmadik karaktert, Jacob-ot alakító színész, Taylor Lautner mesélt a film forgatásáról.

- Mindig jobban azonosultam az Újholddal, mint az Alkonyattal, és jobban megértettem Edwardot a második részben. Szerettem volna többet belevinni a karakterbe az Alkonyat forgatása alatt is az Újholdból ismert Edwardból, de mindenki aggódott, hogy túlságosan lehangoló lesz. Ebben a részben viszont igazán éreztem a karaktert - mondta Robert Pattinson.

Kristen Stewart szerint a második film sokkal dinamikusabb az elsőnél, rengeteg benne a mozgás és az energia. A történet elején Bella saját születésnapi partiján életveszélybe kerül a békés vámpírcsalád házában.

A "baleset" hatására Edward úgy dönt, hogy el kell tűnnie a városból és minden kapcsolatot megszakít a lánnyal.

Az összetört szívű Bellát jóbarátja, Jacob kelti újra életre, és innentől kezdve az indiánfiúnak is igen nagy szerepe lesz a történetben.

- Az Alkonyatban minden Edwardról és Belláról szólt, a köztük kialakult szerelmet azonban Edward már az Újhold elején összetöri. De ekkor jön Jacob és Bellába lassan visszatér az életkedv a fiú hatására. Ez a rész egy érzelmi hullámvasút - tette hozzá Lautner.

Úgy tűnik, a Twilight Saga átvette a hatalmat a szintén óriási rajongótáborral rendelkező Harry Potter sorozattól.

A webes keresők a "New Moon movie" kulcsszóra több mint 73 millió találatot adnak ki, a rajongói oldalakon pedig visszaszámlálók mutatják, mikor ülhetünk be végre a mozikba az Alkonyat folytatására.

A siker szinte borítékolható, így nem csoda, hogy a harmadik könyvből készülő film, a Napfogyatkozás már hetek óta forog Vancouverben.

Hallgassa meg az Újhold filmzenéjét!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.