Öt arany popcornnal távozhattak a gáláról!

Mindent vitt az Alkonyat az MTV Movie Awardson!

Május 31-én, kinti idő szerint vasárnap este adták át Los Angelesben az MTV zenei csatorna filmes díjait. A gála során az Alkonyat tarolt, de díjazták a High School Musical 3. sztárjait és Jim Carrey-t is.

2009.06.02 14:30mellesleg

Az Alkonyat című romantikus tinivámpírfilm összesen öt díjat vihetett haza: a legjobb filmnek, a legjobb színésznőnek, az év férfi felfedezettjének, a legjobb csóknak és a legjobb küzdelemnek járót. Az alkotás 7 jelöléssel indult neki az estének, melyből ötöt sikerült is díjra váltania. 

A legjobb film, a legjobb színésznő (Kristen Stewart), a legjobb férfi áttörő alakítás (Robert Pattinson), a legjobb csók (Kristen Stewart & Robert Pattinson) és a legjobb harcjelenet (Robert Pattinson & Cam Gigandet) kategóriákban vitte a pálmát, akarjuk mondani, az MTV trófeát. 

A második legnépszerűbbnek bizonyuló film, a High School Musical 3. - Végzősök csak két jelölést tudott díjra váltani: a legjobb színészi alakítást és az év női felfedezettjét. Az Arany Popcorn-díjakat a közönség szavazhatta meg interneten, így azok nem annyira a korábbi nagy díjátadók szakmai értékét képviselik, mint inkább az ifjúság ízlését tükrözik, például Zac Efron győzelmét a High School Musical 3-ban nyújtott alakításával olyan színészek felett, mint Christian Bale A sötét lovagban vagy Robert Downey Jr. A Vasemberben.

A legjobb férfi színész: Zac Efron - Fotó: MTV

Az egyetlen díjazott, akit szinte minden korábbi, nagy díjátadón is kitüntettek a Golden Globe-tól kezdve az Oscar-gáláig, Heath Ledger volt, aki Jokerként nyújtott alakításával A sötét lovagban itt is posztumusz győzelmet aratott: a legjobb gonosz figurának ítélték a nézők. 

Mint arról korábban már beszámoltunk, az MTV Movie Awards életműdíjának megfeleltethető MTV Generation Awardot Ben Stiller vehette át. 

A díjátadót egyébként hamarosan a magyar MTV tévécsatornán is megnézhetjük: első ízben június 4-én, 19.10-től sugározzák a gálát, majd június 7-én, 10.50-kor az ismétlést nézhetjük meg.

Még több érdekesség a gáláról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.