Tilda Swinton vándorló filmfesztivált csinál!

Képek- Őrült ötletbe ment bele az Oscar-díjas színésznő!

Vándormozival és vándorló filmfesztivállal járja hat napon át Skóciát Tilda Swinton Oscar-díjas színésznő. Tilda társaival tehát egy moziként üzemelő teherautóval járják be a skót felföld városait és falvait.

Képekben a színésznő, Tilda Swinton! képgaléria

2009.08.04 15:40MTI

Swinton és társai egy moziként üzemelő teherautóval járják be a skót felföld városait és falvait.

Az utazó filmfesztivál kormánykerekénél legtöbbször a szervezők ülnek, de az út egy részét emberi erő felhasználásával teszik meg: önkéntesek húzzák a 40 tonnás járművet.

Tilda Swinton szerint az erőt próbáló teherautóhúzás - ami a filmek és a skót táj előtti tisztelgés - "őrült ötlet volt, de épp ezért megfelelőnek tűnt".

A Skócia távoli vidékein élő közönség ki van éhezve a ritkán vetített alkotásokra, művészfilmekre, és az olyan moziélményre, amelyet nem pótolhat a DVD - mondta a Michael Clayton című drámában nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott színésznő a The Guardian című napilapnak.

Az utazó filmfesztivál műsorán híres road movie-k kaptak helyet, levetítik például az 1942-es Sullivan utazásai című filmet és Fridrik Thór Fridriksson izlandi rendező Á köldum klaka (Cold Fever) című alkotását is.

A Culloden című történelmi drámát levetítették például abban a faluban, ahol a XVIII. századi csata zajlott, Kuroszava Akira Macbeth-adaptációját pedig abban a Cawdorban játszották le, amely kapcsolódik Shakespeare művéhez.

A mobil filmfesztivál csütörtökön Nairn városában ér véget, ahol újból levetítik az összes filmet.

Tudjon meg még többet a színésznőről!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.