Kórházban marad a popdíva

Britney Spears elmeállapotát szakértő vizsgálja

Két héttel meghosszabbították Britney Spears pszichiátriai gyógykezelését hétfői kezdettel, az ideiglenes gondnokság alá helyezett popdíva nem akarja, hogy édesapja legyen a gyámja.

2008.02.06 06:30MTI

Reva Goetz bíró egy orvost nevezett ki annak véleményezésére, hogy a múlt héten kórházba szállított Britney Spears képes-e felelősségteljes döntéseket hozni. A szakvéleményt a február 14-én tartandó újabb meghallgatáson ismertetik, addig továbbra is a popsztár apja, James Spears marad a 26 éves lánya gyámja. 

"Britney határozottan a kifejezésemre juttatta: nem akarja, hogy az apja legyen a gyámja" - közölte Adam Streisand a hétfői bírósági meghallgatáson, hozzátéve, hogy a popsztár már régóta elidegenedett az apjától, ezért az apja gondnoksága aggodalmat és nyugtalanságot vált ki belőle. Samuel Ingham, a bíróság által kijelölt ügyvéd, aki a kórház pszichiátriáján kereste fel a posztárt, elmondta, Britney-t vasárnap kérdezte ki a Los Angeles-i UCLA egyetemi kórház pszichiátriai osztályán és megállapította, hogy az énekesnő nem érti, milyen eljárás folyik az ügyében. 

A meghallgatás három nappal azután történt, hogy a szülők kezdeményezték a bíróságnál, helyezze Britney-t gondnokság alá. Azt akarták elérni, hogy leányuk kiszabaduljon barátja és menedzsere, Sam Lufti befolyása alól.

Reva Goetz bíró pénteken távoltartási végzést adott ki Lufti ellen, és engedélyezte a zárak lecserélését Britney Spears házában, illetve az ott tartózkodó személyek eltávolítását. A gondnokul kijelölt édesapának jogában áll dönteni arról, hogy ki látogathatja meg a pszichiátrián kezelt Britneyt, és betekinthet minden orvosi leletbe. 

A fiatal nőt pszichiáterének utasítására csütörtök este szállították kórházba. Az intézmény munkatársai egyáltalán nem nyilatkoztak, de közeli rokonok és barátok beszámolói arra utalnak, hogy válása és kisfiai gyermekelhelyzési perének kezdete óta a popdíván a bipoláris zavar (mániás depresszió) tünetei jelentkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.