Szexi színésznő az ENSZ szolgálatában!

Mi köze Charlize Theronnak az AIDS-hez?

A színésznő az ENSZ jószolgálati nagykövete lett. A dél-afrikai születésű amerikai filmszínészt és aktivistát Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára nevezte ki.

Szexi képek- Charlize Theron a jótékony szexbomba... képgaléria

2008.11.18 14:40rtlbulvar.hu

A 33 éves színésznő feladata az lesz, hogy világszerte képviselje, illetve támogassa az ENSZ küzdelmét a nők elleni erőszak megfékezésében és visszaszorításában. Az Oscar-díjas színésznőnek van egy alapítványa, amely szülőföldjén segíti a szegény gyerekeket, illetve családokat az AIDS-elleni harcban. 

Charlize Theron, aki hivatalosan hétfőn kapja meg kinevezését, számos más hírességhez csatlakozik. Az ENSZ nagykövete többek között Daniel Barenboim izraeli karmester, George Clooney és Michael Douglas amerikai színészek, az irodalmi Nobel-díjas Elie Wiesel, Jane Goodall, a világhírű csimpánz-kutató, vagy éppen Paulo Coelho, brazil író.

Charlize  már több ízben bizonyította szociálpolitikai rátermettségét, hiszen szenvedélyesen támogatja a nők és a gyerekek jogait. Az ENSZ-főtitkár, Ban Ki-moon szerint a színésznő „hiteles és erőteljes békenagykövet lesz”. 

Állítólag Charlize ma személyesen is bemutatkozik az ENSZ központjában. A színésznő saját bőrén tapasztalta azt, ami ellen most hivatalosan is küzd. Amikor 15 éves volt, alkoholista apja próbálta megölni Charlize anyját a kamasz szeme láttára.
 
Végül édesanyja önvédelemből lelőtte az apját. A színésznő Dél-Afrikában létrehozott egy saját nevével fémjelzett alapítványt is, amely szegény gyerekeket és családokat, valamit AIDS-betegségben szenvedőket is támogat. 

A békenagykövetté való kinevezés az egyik legnagyobb érdem az ENSZ-en belül. A kinevezett hírességek három évig viselik a titulust és támogatják az ENSZ különböző törekvéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.