Az élő hollywoodi legenda sem játszik tovább!

Clint Eastwood is besokallt!

Ahogy azt korábban írtuk, Joaquin Phoenix úgy döntött végleg elhagyja színészi pályáját és többé nem forgat. A 34 éves színész után újabb sztár döntött úgy, hogy nem áll többé a kamerák elé.

2008.11.07 18:00ma.hu
Clint Eastwood egykor!

A régóta rendezőként is dolgozó Clint Eastwoodnak érthetőbbek az indokai mint a fiatal sztárnak, hisz a 78 éves filmes ezután csak rendezni fog.
 
Az élő hollywoodi legenda úgy nyilatkozott, hogy a közelgő Gran Torino című filmben alakított főszerep lesz az utolsó színészi munkája pályája során. Az Egyesült Államokban 2009 januárjában bemutatandó műben Eastwood egy koreai veteránt formál meg. 

A Gran Torinót egyébként ő maga is rendezte, ahogy korábban a Játszd le nekem a Mistyt!, a Bird, a Nincs bocsánat, A szív hídjai, a Tökéletes világ, az Államérdek, az Űrcowboyok, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi, a Levelek Ivo Dzsimáról vagy A dicsőség zászlaja című alkotásokat is. 

Clint Eastwood munkássága tehát rendezőként legalább annyira ismert és elismert, mint színészként, hiszen négy Oscar-díját is direktori (illetve produceri) ténykedéséért kapta (kettőt a Millió dolláros bébi: legjobb rendezés és legjobb film, kettőt a Nincs bocsánat: szintén legjobb rendezés és legjobb film című filmért). 

Színészként a filmest legutóbb éppen a 2004-es Millió dolláros bébiben láthattuk, következő rendezését, az Elcserélt életeket pedig a magyar mozikban jövő februártól nézhetjük meg, és direktorként már a Gran Torino után, 2009-re is be van táblázva, hiszen ő rendezi a Nelson Mandela-életrajzi filmet, a The Human Factort. 

Erről így nyilatkozott a Sunday Worldnek: 

"Valószínűleg a Gran Torino lesz az utolsó. Ezután már tényleg szabadságolom magam színészként. Minden alkalommal, amikor túl vagyok egy filmen, úgy érzem, hogy na most már elég ebből. Mindig is jobban éreztem magam a kamera mögött."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.