Sokkoló bejelentés: Nem csinálok többé filmeket!

Meglepő! Joaquin Phoenix visszavonul a filmezéstől!

A mindössze 34 éves, Oscar-jelölt színész olyan filmek sztárja, mint A nyughatatlan, a Gladiátor vagy a Cserbenhagyás, úgy döntött, visszavonul a filmezéstől, és inkább zenei karrierjére koncentrál.

A szexi Joaquin Phoenix! Az ezerarcú színész már a múlté? képgaléria

2008.10.30 19:30ma.hu
Golden Globe-ot is kapott Reese Witherspoonnal!

Mindezt Phoenix a hét elején jelentette be, a nemrég elhunyt Paul Newman beteg gyermekek táboroztatására létrehozott alapítványának  adománygyűjtő estjén. 

"Ezennel kihasználom az alkalmat, hogy közöljem ezt az exkluzív hírt: ez lesz az utolsó megjelenésem színészként... Nem csinálok többé filmeket. Mostantól a zenei karrieremen akarok dolgozni" - közölte.
 
A hírt a sztár szóvivője is megerősítette sőt a színész sógora, Casey Affleck, aki Phoenix Summer nevű húgát vette feleségül szintén úgy nyilatkozott, hogy szerinte A nyughatatlan sztárja nem viccelt, és komolyan gondolta, amit mondott. 

Az is alátámasztani látszik a dolgot, hogy Joaquin Phoenix ebben az évben még csak egy filmben vállalt szerepet (James Gray Two Lovers című romantikus filmjében Gwyneth Paltrow oldalán). 

Joaquina brit The Charlatans zenekar tagjával, Tim Burgess-szel zenélget és egy albumon dolgoznak tavasz óta. A nyughatatlan (amelyben Johnny Cash bőrébe bújt) forgatásán tanult meg gitározni, és akkor jött rá, hogy a zene a legalkalmasabb módja a belső démonok kieresztésének. 

Utolsó filmjét még nem mutatták be az Egyesült Államokban, de szerepelt az idei cannes-i versenyprogramban és alaposan megosztotta a kritikusokat. 

A magyarországi bemutató 2009 elejére várható. 

Énekesi adottságait a színész a 2005-ös Johnny Cash-életrajzi filmben, A nyughatatlanban csillogtatta meg, amiért 2007-ben Grammy-díjat érdemelt. 

A visszavonuló Joaquin Phoenixszel szemben azonban köszönthetünk egy visszatérőt, Sean Connery ugyanis úgy döntött: annak ellenére, hogy 2005-ben bejelentette "nyugdíjba vonulását", most mégis elvállal egy filmszerepet Orlando Bloom oldalán. 

A veterán színészlegenda Az Ezeregyéjszaka meséi alapján készülő The Quest of Sheherzade című filmre mondott igent. A hírt a produkció női sztárja, a bollywoodi színésznő, Celina Jaitley közölte, aki azt is elárulta a The London Papernek, hogy Orlando Bloom is aláírta már a filmre szóló szerződését, a forgatás a jövő év januárjában kezdődik, a filmet pedig várhatóan 2010-ben mutatják be. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.