Receptajánló

Így lehet ilyen extra tortája

A sakkszelet már jó ideje kedvence sokunknak, most itt egy videós recept arról, hogyan lehet fokozni az élvezeteket.

2015.11.16 08:39ma.hu

Aki már valaha sütött piskótát, annak nem okozhat gondot egy ilyen torta elkészítése, amennyiben van elég ideje hozzá. Minden 2 dkg liszthez 2 dkg cukor kell és 1 tojás, tehát 12 dkg liszthez 12 dkg cukor kell és 6 tojás. Ez utóbbi elég egy tortaformányi piskótához. A kakaósnál adjunk hozzá 2 evőkanál kakaót, a pink piskótához pedig egyszerűen tegyünk piros természetes ételszínezőt, ha éppen nem akad eperízesítésű a konyhánkban. A vanlíakrémhez egy vaníliás pudingport 4 tojássárgájával kevés tejjel simára keverünk, a maradék tejet (fél liter kell hozzá) felforraljuk és besűrítjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd 25 dkg puha vajat 15 dkg porcukorral kihabosítunk, majd a pudinghoz adva tovább habosítjuk. Epres krémhez 25 dkg epret 5 dkg cukorral leturmixolunk, majd 25 dkg mascarponét másik 5 dkg cukorral elkeverünk, majd mindezt rövid ideig, nehogy összefusson, gépi habverővel kihabosítunk. A csokis krém helyett a mogyorókrém isteni lehet, 400 g mogyorókrémet 20 dkg puha vajjal, 1 evőkanál sötét cukrozatlan kakaóporral és 5 dkg porrá zúzott mogyoróval kikeverünk. Persze, mindenki csinálja úgy a krémeket illetve a piskótákat, ahogy tudja, a lényeg a körök kivágása és rétegzése. Az eredeti recept itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.