Bálnán ül a fóka

Nem Photoshop: tényleg meglovagolta a tengerek óriását a fóka

"Ti tudtok élni" - mondta volt mindig Hatvani bajtárs a körletbe benézve, pedig valójában az a fóka az élet császára, akit egy hosszúszárnyú bálnán lovagolva kaptak lencsevégre.

2015.09.23 09:15ma.hu
Robyn Malcom/Diimex.com

Robyn Malcolm, az ausztráliai illetőségű hölgy az Új Dél Walesi Eden partjaitól nem messze hajózott, hiszen a szeptember a bálnaszezon kezdete és a nő imádja fotózni az óriási emlősöket. Szerencséje volt aznap rengeteg példányt sikerült lekapnia, és egy olyan fotót is készített, amilyenről talán soha nem is álmodott.

„Mindannyian táplálkoztakm szinte őrült módon, ami csodás látvány” – mesélte Malcolm. „Annyi volt a látnivaló, hogy csak lőttem el a képeket és reméltem, hogy valami lesz is rajtuk”. Utólag a felvételeket nézegetve valóban találtam valami érdekeset. Az egyik fotón ugyanis egy bálna látszódott, amin egy fóka ült, meglehetősen elégedett pofával.

„Gondolom a fóka pont ott úszott, ahol a bálna a felszínre jött és a hátára került” – vélte Malcolm, aki már rengeteg fókát látott és véleménye szerint a magamutogató jószágok a tengerek bohócai. Noha sokan megkérdőjelezték a kép eredetiségét, a fotós mindenkit szeretne biztosítani, nem Photoshopról van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.