Itt a világvége?

Megnyílt a Föld Mexikóban - elképesztő felvételek!

Több mint egy kilométer hosszan repedt és nyílt meg a föld a mexikóiak lába alatt, az eset óta újabb árkok is megjelentek, a lakosok aggódnak, a tudósok nem nagyon értik.

2014.08.22 21:04ma.hu

Hatalmas törésvonal keletkezett Mexikó északi részén, Hermosillo város és a part között. A körülbelül nyolc méter mély árok nagyjából öt méter széles, és legalább egy kilométer hosszan húzódik.

YouTube videó screenshot

A Föld még augusztus közepén nyílt meg, sokak szerint a Szent András-törésvonalnál történ földrengés eredményezte, ám a Sonora Egyetem geológus professzora szerint egy föld alatti vízfolyás omlasztotta meg a talajt, de az is elképzelhető, hogy a földmozgások és a heves esőzések okozták a fura jelenséget. Az eset óta újabb repedések jelentek meg, ám nehezen tudják megvizsgálni az esetet, hiszen instabil a talaj.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.